Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πλήρης αυτονομία στα οικονομικά των Φαρμακευτικών Συλλόγων

21/3/2023 1:18:39 πμ
Σχετικό νομοσχέδιο τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά από 94 χρόνια, εκσυγχρονίζεται το πλαίσιο λειτουργίας των Φαρμακευτικών Συλλόγων και του ΠΦΣ, μέσω του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας με τον τίτλο «Φαρμακευτικοί Σύλλογοι – Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος – Ινστιτούτο Φαρμακευτικών Επιστημονικών Ερευνών» που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σκοπός του νομοσχεδίου είναι:

α) ο εκσυγχρονισμός και η κωδικοποίηση της νομοθεσίας που αφορά στους Συλλόγους και τη λειτουργία τους, δεδομένου ότι το ισχύον σήμερα θεσμικό πλαίσιο είναι πια παρωχημένο, µε διατάξεις οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις συγκρούονται ή αλληλεπικαλύπτονται ή έχουν καταργηθεί. 

β) Η επίτευξη της βέλτιστης λειτουργίας των Συλλόγων και του ΠΦΣ κατά τρόπο αφενός μεν απολύτως σύγχρονο, αποτελεσματικό και διαφανή αφετέρου δε που να προσιδιάζει στο διφυή χαρακτήρα τους ως νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, σωματειακής μορφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του f.daily η μεγάλη τομή αυτής της μεταρρύθμισης αφορά τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια που δίνεται πλέον στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους. Επί της ουσίας τούς απαγκιστρώνει από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες του Δημοσίου που μέχρι τώρα αποτελούσαν τροχοπέδη στη λειτουργία τους αλλά και στη λήψη γρήγορων αποφάσεων, όπως είναι οι προσλήψεις προσωπικού, η αγορά εξοπλισμού κ.ά. Πλέον οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι καθίστανται αυτόνομοι να διαχειρίζονται κατά το δοκούν τα οικονομικά τους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αποτυπώνουν τη σταθερή ανοδική πορεία του οργανισμού


Σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών: «Αφήστε μας να κάνουμε περισσότερα»
Το μήνυμα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως
IQVIA: Οριακές αυξήσεις πωλήσεων στα φαρμακεία
Την περίοδο 4-10 Σεπτεμβρίου
7.000 επισκέπτες στην εορταστική εκδήλωση για την Ημέρα Φαρμακοποιού
Διοργανώθηκε από τον Φ.Σ. Θεσσαλονίκης