Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πληθαίνουν οι καταγγελίες για ακατάλληλους χώρους διενέργειας rapid test

22/9/2021 3:26:54 μμ
Ήδη ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προσέφυγε στην Εισαγγελία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την τελευταία εβδομάδα και καθώς συνεχίζεται η διενέργεια rapid tests από διαγνωστικά κέντρα και φαρμακεία, αυξήθηκαν οι καταγγελίες για ανυπαρξία επιστημονικών προδιαγραφών στους χώρους και στη λήψη των δειγμάτων, με πολλούς επιστημονικούς φορείς να αφήνουν αιχμές για αναξιοπιστία στα αποτελέσματα που προκύπτουν σχετικά με τα κρούσματα COVID-19 στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από λίγες ημέρες ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προσέφυγε στην Εισαγγελία για φορέα που διενεργεί rapid tests χωρίς να έχει αδειοδοτηθεί από το Σύλλογο, άρα δεν είναι γνωστό αν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις καθώς και αν απασχολεί επαγγελματίες υγείας.

Το θέμα ανέδειξε και η 'Aννα Μαστοράκου, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, η οποία –όπως εξήγησε στο thebest.gr– το πρόβλημα έγκειται στο ότι ο νόμος δεν ορίζει τις απαραίτητες προδιαγραφές και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούνται, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και τα οποία είναι αυστηρά. «Υπάρχουν κάποια γραφεία που δεν έχουν καμία άδεια, καμία εποπτεία. Δεν ξέρει κανείς τι εκπροσωπούν, τι ακριβώς κάνουν και ποιες είναι οι προδιαγραφές.

Νοικιάζουν χώρους σε πολυκατοικίες και κάνουν rapid tests. Έχουν πρόσβαση και στο σύστημα και κανείς δεν ξέρει πώς ακριβώς λειτουργούν», αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια, ενώ κάνει και μια ειδική αναφορά για τα φαρμακεία: «Μαθαίνω και για φαρμακεία που πανελλαδικά μπαίνουν σε μία διαδικασία μειοδοσίας σε χώρους που δεν είναι κατάλληλοι. Εντυπωσιάζομαι με αυτό. Πώς γίνεται μέσα σε ένα φαρμακείο όπου κάποιος μπαίνει για να πάρει το φάρμακό του, δίπλα να γίνεται rapid test; Δεν είναι μια διαδικασία που συνάδει με τις προδιαγραφές και τα πρωτόκολλα που θέτει ο ΕΟΔΥ».

Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλές καταγγελίες έχουν γίνει και από τους ίδιους τους φαρμακοποιούς τόσο για τον τρόπο όσο και για τους χώρους που διαθέτουν ορισμένοι συνάδελφοί τους για την πραγματοποίηση των τεστ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Από τους φαρμακοποιούς Περικλή Δασκαλάκη και Γιάννη Τσακριό






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου