Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πλατφόρμα τηλεϊατρικής στα φαρμακεία της Αγγλίας

8/7/2024 12:11:48 πμ
Για την εξυπηρέτηση ασθενών στο πλαίσιο του Pharmacy First
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Φαρμακοποιοί της Αγγλίας κάνουν ένα βήμα παραπέρα με το πρόγραμμα Pharmacy First και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εξ αποστάσεως μέσω ψηφιακής πλατφόρμας


Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα Pharmacy First του NHS, που ξεκίνησε στις αρχές του 2024, παρέχει στους φαρμακοποιούς τη δυνατότητα να προσφέρουν συμβουλευτική και να συνταγογραφούν θεραπεία για 7 ήπιες παθήσεις (π.χ. πονόλαιμος, πόνος στα αυτιά, ιγμορίτιδα, απλές ουρολοιμώξεις σε γυναίκες κάτω των 65 ετών κ.ά.). 


Η εν λόγω πλατφόρμα έρχεται να εξυπηρετήσει ασθενείς (για τις 6 από τις 7 παθήσεις του προγράμματος) μέσω online ραντεβού με κοινοτικούς φαρμακοποιούς. Ειδικοί από τον χώρο της υγείας, της τεχνολογίας και των logistics έχουν αναπτύξει την πλατφόρμα, συνεργάζονται ήδη με δύο φαρμακοποιούς και είναι έτοιμοι να επεκταθούν περαιτέρω. Η διαδικασία έχει ως εξής: οι συνεργαζόμενοι φαρμακοποιοί υποβάλλουν στην πλατφόρμα τις διαθέσιμες ώρες για online συναντήσεις και η πλατφόρμα τις συνδέει με αντίστοιχα αιτήματα ασθενών. Το σύστημα επιτρέπει και την ανάρτηση φωτογραφιών, εφόσον είναι απαραίτητο (π.χ. σε δερματολογικές παθήσεις). Εφόσον συνταγογραφηθεί θεραπεία, αυτή αποστέλλεται κατ' οίκον στον ασθενή. 


Σύμφωνα με τον φαρμακοποιό Darren Lingaloo, συνιδρυτή της πλατφόρμας, υπάρχει τεράστια ζήτηση για διαδικτυακά ραντεβού Pharmacy First, ενώ ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος Dr Adam Kirk κάνει λόγο για «απλοποίηση της πρόσβασης στη φροντίδα υγείας». «Οι ασθενείς εξυπηρετούνται άμεσα, ενώ οι φαρμακοποιοί έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις κλινικές τους ικανότητες για να υποστηρίξουν τη ζήτηση», προσθέτει ο ίδιος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γι' αυτό και διευρύνεται η πρακτική στο Κεμπέκ
Μια σημαντική πρωτοβουλία για τη μείωση των εκπομπών αερίων


Σχετικά άρθρα

Ληγμένα προϊόντα & φάρμακα χωρίς κουπόνια βρέθηκαν σε φαρμακείο στην Αττική
Εντοπίστηκε από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας μετά από καταγγελία
Η συνταγογράφηση στα φαρμακεία προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες Καναδούς
Γι' αυτό και διευρύνεται η πρακτική στο Κεμπέκ
Ανακύκλωση αναπνευστικών συσκευών σε φαρμακεία του Λονδίνου
Μια σημαντική πρωτοβουλία για τη μείωση των εκπομπών αερίων
ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο