Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Πιο συχνά αρρωσταίνουν τα παιδιά με χαμηλή βιταμίνη Α

10/2/2014 11:55:20 πμ
Νέα μελέτη συσχετίζει τη συγκεκριμένη βιταμίνη με περιστατικά εμετού, διάρροιας και πυρετού με βήχα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Σύμφωνα με νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά μπορεί να παρουσιάσουν γαστρεντερικά αλλά και αναπνευστικά προβλήματα λόγω χαμηλών επιπέδων βιταμίνης Α στον οργανισμό τους.

Στην εν λόγω μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Nutrition, συμμετείχαν περίπου 2.800 παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών από την Μπογκοτά της Κολομβίας. Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, όσο πιο χαμηλά ήταν τα επίπεδα της βιταμίνης Α στον οργανισμό των παιδιών, τόσο περισσότερα ήταν τα περιστατικά εμετού, διάρροιας και πυρετού με βήχα.

 

Παλαιότερες έρευνες με θέμα την επίδραση της βιταμίνης Α στην υγεία των βρεφών και των παιδιών κάτω των 5 ετών είχαν παρουσιάσει ασαφή αποτελέσματα, ακόμη και σε ό,τι αφορά την ανάγκη για τη χρήση συμπληρωμάτων.

Σύμφωνα με την επιστημονική έκθεση «οι μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν με τη συμμετοχή μεγαλύτερων παιδιών περιελάμβαναν μια σειρά από θρεπτικά συστατικά που είχαν χορηγηθεί μαζί, αλλά καμία από αυτές δεν είχε εστιάσει στη βιταμίνη Α στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα».

 

Στη νέα μελέτη οι ερευνητές έκαναν μετρήσεις και για άλλα στοιχεία που είναι σημαντικά για το ανοσοποιητικό, όπως ο σίδηρος, το φολικό οξύ και η βιταμίνη Β12, όμως μόνο για τη βιταμίνη Α προέκυψε κάποιος συσχετισμός με τις ασθένειες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους