Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πινακίδες φαρμακείων: Τι πρέπει να αναγράφουν;

18/7/2016 10:53:29 πμ
Δείτε ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Σαφείς οδηγίες προς τους Δήμους της Αττικής απέστειλε ο ΦΣΑ για το περιεχόμενο που θα πρέπει να αναγράφουν οι πινακίδες που τοποθετούνται έξω από τα φαρμακεία.


Γίνεται ξεκάθαρο, πως βάση των οδηγιών ΔΕΝ θα πρέπει να υπάρχει καμία αναφορά στα e-shop που ενδεχομένως διαθέτει το φαρμακεία ή άλλες πληροφορίες πέρα από το ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη- φαρμακοποιού.


Στις οδηγίες που απεστάλησαν στους Δήμους αναφέρεται :

«Όπως γνωρίζετε η σήμανση του φαρμακείου, δηλ. η ανάρτηση πινακίδας με την ένδειξη «ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ» και το όνομα του αδειούχου φαρμακοποιού (43 παρ.1 του Ν. 5607/1932) καθώς και η τοποθέτηση φωτεινού πλαισίου με πράσινο σταυρό σε κάθετη διάταξη επί της προσόψεως (άρθ. 2 παρ. 1 του π.δ. 312/1992) είναι υποχρεωτική, και δεν καταλαμβάνεται από το πεδίο των απαγορεύσεων των άρθ. 75 παρ. 1 του Ν. 4257/2014 και 6 του Ν. 2946/2001, καθώς και της ΚΥΑ 38110/2002.

Ωστόσο, και αυτή η υποχρεωτική σήμανση οριοθετείται αυστηρά στο νόμο, ήτοι: Σύμφωνα με το άρθ. 43 παρ. 1 του Ν. 5607/1932 που εξακολουθεί να ισχύει: «1. …Απαγορεύεται ωσαύτως η αναγραφή επί της επιγραφής και των προθηκών των φαρμακείων, ... …πάσης ετέρας λέξεως, πλην του ονοματεπωνύμου του αδειούχου φαρμακοποιού, …. …και της λέξεως "φαρμακείον" δια τα φαρμακεία,…..».

Επειδή η επιθεώρηση της νόμιμης λειτουργίας των φαρμακείων εμπίπτει στην αρμοδιότητά σας.

Επειδή διαπιστώνουμε ότι ορισμένα φαρμακεία της Περιφερειακής σας Ενότητας παραβιάζουν τους κανόνες υποχρεωτικής σήμανσης, είτε αντικαθιστώντας την ανωτέρω υποχρεωτική νόμιμη σήμανση με άλλες μη σύννομες ενδείξεις (πχ ευφάνταστους διακριτικούς τίτλους, ονόματα και μη αδειούχων φαρμακοποιών κλπ.) ή απλώς θέτοντας επί των επιγραφών, προθηκών ή στύλων του πεζοδρομίου, επιπλέον των ανωτέρω υποχρεωτικών ενδείξεων και άλλες παράνομες διαφημιστικές ή αναγνωριστικές ενδείξεις (πχ SUN PHARMACY, SMOOTH PHARMACY, ALL DAYPHARMACY, κοκ) παρακαλούμε για τα καθ? υμάς και ακολούθως για την ενημέρωσή μας περί της συμμόρφωσης ή μη των μελών μας, προκειμένου να προχωρήσουμε σε άσκηση πειθαρχικών διώξεων στα μη συμμορφούμενα μέλη μας».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ


Σχετικά άρθρα

Χρηματοκιβώτια με χρονοδιακόπτη: Αποτελούν λύση για τις κλοπές στα φαρμακεία;
Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής στον Καναδά
Υπο-εξυπηρετούμενοι ασθενείς στο φαρμακείο
Πώς οι φαρμακοποιοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά
ΠΦΣ: Συγκεντρώνει στοιχεία για ανεξόφλητες υποβολές φαρμακοποιών
Από όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας
Φ.Σ. Πειραιά: Προσφορά από την Epsilon Net για πρόγραμμα ψηφιακής κάρτας
Πρόκειται για το Epsilon Smart Ergani Advanced