Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Ειρήνη Μαρκάκη: Διαφάνεια και έλεγχος οι λέξεις κλειδιά για τις ελλείψεις φαρμάκων
Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων αναλύει τις προτάσεις της στο f.daily
Ισχυρά τα ηλεκτρονικά φαρμακεία στην αγορά των καλλυντικών
'Ανοδο παρουσιάζει στην Ελλάδα η ανδρική περιποίηση, σύμφωνα με μελέτη της ICAP CRIF

Πινακίδες φαρμακείων: Τι πρέπει να αναγράφουν;

18/7/2016 10:53:29 πμ
Δείτε ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Σαφείς οδηγίες προς τους Δήμους της Αττικής απέστειλε ο ΦΣΑ για το περιεχόμενο που θα πρέπει να αναγράφουν οι πινακίδες που τοποθετούνται έξω από τα φαρμακεία.


Γίνεται ξεκάθαρο, πως βάση των οδηγιών ΔΕΝ θα πρέπει να υπάρχει καμία αναφορά στα e-shop που ενδεχομένως διαθέτει το φαρμακεία ή άλλες πληροφορίες πέρα από το ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη- φαρμακοποιού.


Στις οδηγίες που απεστάλησαν στους Δήμους αναφέρεται :

«Όπως γνωρίζετε η σήμανση του φαρμακείου, δηλ. η ανάρτηση πινακίδας με την ένδειξη «ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ» και το όνομα του αδειούχου φαρμακοποιού (43 παρ.1 του Ν. 5607/1932) καθώς και η τοποθέτηση φωτεινού πλαισίου με πράσινο σταυρό σε κάθετη διάταξη επί της προσόψεως (άρθ. 2 παρ. 1 του π.δ. 312/1992) είναι υποχρεωτική, και δεν καταλαμβάνεται από το πεδίο των απαγορεύσεων των άρθ. 75 παρ. 1 του Ν. 4257/2014 και 6 του Ν. 2946/2001, καθώς και της ΚΥΑ 38110/2002.

Ωστόσο, και αυτή η υποχρεωτική σήμανση οριοθετείται αυστηρά στο νόμο, ήτοι: Σύμφωνα με το άρθ. 43 παρ. 1 του Ν. 5607/1932 που εξακολουθεί να ισχύει: «1. …Απαγορεύεται ωσαύτως η αναγραφή επί της επιγραφής και των προθηκών των φαρμακείων, ... …πάσης ετέρας λέξεως, πλην του ονοματεπωνύμου του αδειούχου φαρμακοποιού, …. …και της λέξεως "φαρμακείον" δια τα φαρμακεία,…..».

Επειδή η επιθεώρηση της νόμιμης λειτουργίας των φαρμακείων εμπίπτει στην αρμοδιότητά σας.

Επειδή διαπιστώνουμε ότι ορισμένα φαρμακεία της Περιφερειακής σας Ενότητας παραβιάζουν τους κανόνες υποχρεωτικής σήμανσης, είτε αντικαθιστώντας την ανωτέρω υποχρεωτική νόμιμη σήμανση με άλλες μη σύννομες ενδείξεις (πχ ευφάνταστους διακριτικούς τίτλους, ονόματα και μη αδειούχων φαρμακοποιών κλπ.) ή απλώς θέτοντας επί των επιγραφών, προθηκών ή στύλων του πεζοδρομίου, επιπλέον των ανωτέρω υποχρεωτικών ενδείξεων και άλλες παράνομες διαφημιστικές ή αναγνωριστικές ενδείξεις (πχ SUN PHARMACY, SMOOTH PHARMACY, ALL DAYPHARMACY, κοκ) παρακαλούμε για τα καθ? υμάς και ακολούθως για την ενημέρωσή μας περί της συμμόρφωσης ή μη των μελών μας, προκειμένου να προχωρήσουμε σε άσκηση πειθαρχικών διώξεων στα μη συμμορφούμενα μέλη μας».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Την καταγγελία κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών
Νομοθετήθηκε η χορήγηση προληπτικών θεραπειών κατά του HIV από τα φαρμακεία


Σχετικά άρθρα

Έξαλλος ο ΠΦΣ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών
Απαντά με επιχειρήματα γιατί τα ΦΥΚ πρέπει να διανέμονται από τα ιδιωτικά φαρμακεία
17,5 εκατ. θα πάρουν τα φαρμακεία για την εγγραφή στον προσωπικό γιατρό
Η σχετική πλατφόρμα για τους φαρμακοποιούς θα είναι έτοιμη το Σεπτέμβριο
Αδύνατη η χορήγηση ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Για το χρονικό διάστημα που θα είναι κλειστές οι φαρμακευτικές εταιρείες