Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


PIF: Επαναπροσδιορίζουμε τον διάλογο για τη σημασία της καινοτομίας στο ΕΣΥ

17/4/2024 7:01:14 πμ
Ομιλίες στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση κατά τη διάρκεια του 9ου Delphi Economic Forum με τη συμμετοχή στελεχών της PIF (Pharma Innovation Forum) στην ενότητα με τίτλο «Developing collaborative strategies to foster a sustainable environment for pharmaceutical innovation». Οι συζητήσεις κινήθηκαν γύρω από τη μεγιστοποίηση της προσβασιμότητας των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, την ενίσχυση της διαφάνειας μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού, αλλά και τη δημιουργία προϋποθέσεων που θα καταστήσουν την Ελλάδα πιο ελκυστική ως προς τη φαρμακευτική καινοτομία.


Η Florence Papillon, Head of Corporate, Public Affairs Europe της Sanofi, αναφέρθηκε σε στρατηγικές στο πεδίο επιστημών που έχουν υιοθετηθεί τα τελευταία χρόνια σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και καθιστούν τις τοπικές φαρμακοβιομηχανίες ελκυστικές σε διεθνείς επενδύσεις, επιταχύνοντας την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες. «Η Ελλάδα μπορεί να ξεκινήσει μια τέτοια συνεργατική προσέγγιση, εκμεταλλευόμενη τα δυνατά σημεία της χώρας, σε σύνδεση με την ενίσχυση της πρόσβασης και της υιοθέτησης της καινοτομίας», τόνισε.


Ο Thibault Massart, Vice President, Νότιας Ευρώπης της AbbVie, προσέθεσε ότι: «Στην Ελλάδα χρειάζεται ένα μείγμα πολιτικής που θα περιλαμβάνει από τη μία ενίσχυση της χρηματοδότησης του φαρμάκου στο επίπεδο του αντίστοιχου ευρωπαϊκού μέσου όρου και από την άλλη δομικές μεταρρυθμίσεις που θα εξορθολογήσουν την αγορά και θα διορθώσουν τις υπάρχουσες στρεβλώσεις».


O Christian Rodseth, Αντιπρόεδρος PIF, Αντιπρόεδρος και CEO της Janssen Ελλάδας-Κύπρου-Μάλτας-Ρουμανίας-Πολωνίας, ανέφερε: «Η πρόσβαση σε νέα φάρμακα είναι σημαντική. Για να διασφαλίσουμε ότι οι Έλληνες ασθενείς έχουν πρόσβαση, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η πολιτεία παρέχει ένα δίκαιο, προβλέψιμο και διαφανές σύστημα που πραγματικά προωθεί την καινοτομία. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω διαλόγου».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία πρόεδρος ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024






Σχετικά άρθρα

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή
Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί