Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Πιείτε καφέ για το καλό της υγείας σας!

16/9/2015 2:02:00 μμ
Νέα έρευνα απέδειξε ότι η τακτική κατανάλωση καφέ μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου στο ήπαρ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

 

 

 

Τρία οινοπνευματώδη ποτά την ημέρα είναι πλέον βέβαιο ότι αρκούν για να προκαλέσουν καρκίνο του ήπατος προειδοποιεί έρευνα του World Cancer Research Fund International. Περισσότερα ποτά, απλώς… αυξάνουν τον κίνδυνο. Ωστόσο, η έρευνα που επιβεβαίωσε στους ειδικούς την σχέση αλκοόλ και της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου έδειξε και κάτι ενθαρρυντικό: ισχυρές ενδείξεις ότι η καθημερινή κατανάλωση καφέ μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο σχεδόν κατά 14%.

 

Τόσο ο καφές, όσο και τα εκχυλίσματα καφέ έχουν βρεθεί ότι περιορίζουν την έκφραση γονιδίων που σχετίζονται με φλεγμονή και τα αποτελέσματα φαίνονται εντονότερα στο ήπαρ. Σύμφωνα με στοιχεία μη επεμβατικών μελετών μικρής κλίμακας, η κατανάλωση του διάσημου ροφήματος περιορίζει την βλάβη του DNA στα κύτταρα του αίματος. Ειδικότερα, οι ερευνητές είδαν ότι ο κίνδυνος καρκίνου στο ήπαρ θα μπορούσε να μειωθεί περίπου κατά 14% απλώς πίνοντας μια κούπα καφέ την ημέρα. Η διαπίστωση έρχεται μετά τα ευρήματα μελέτης του Παγκόσμιου Ταμείου Έρευνας για τον Καρκίνο που επισήμαναν τις ευεργετικές ιδιότητες του καφέ στην μείωση του κινδύνου εκδήλωσης καρκίνου της μήτρας.

 

Η επικίνδυνη σχέση αλκοόλ και καρκίνου του ήπατος δημοσιεύεται στο πόρισμα CUP (Continuous Update Project) 2015 περί «δίαιτας, διατροφής, φυσικής δραστηριότητας και καρκίνου του ήπατος» που βασίζεται στην ανάλυση 34 μελετών με την συμμετοχή 8,2 εκατομμυρίων ανθρώπων. Από αυτούς, περισσότεροι από 24.500 είχαν διαγνωσθεί με την νόσο ενώ κάθε χρόνο μόνο στις ΗΠΑ εντοπίζονται 35.660 νέες περιπτώσεις ηπατικού καρκίνου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Μέσω της ανανεωμένης πρότασης του Ευρωκοινοβουλίου για τη φαρμακευτική νομοθεσία






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους