Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Η αγορά του φαρμακείου

τελευταία νέα

Lloyds Pharmacy: Παράδοση OTC προϊόντων κατΆ οίκον λόγω κορονοϊού
Σε συνεργασία με εταιρεία delivery
Τέσσερα αναπάντητα ερωτήματα για τον SARS-COV-2
Σε άρθρο του περιοδικού «Nature»
Θα δοθούν όλες οι ομιλίες των υποψήφιων φαρμακοποιών από τη Γ.Σ. του ΠΦΣ
Έως την Παρασκευή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του f.daily


Photoderm

1/6/2007
Tα νέα δεδοµένα για την υπεριώδη ακτινοβολία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

 

Photoderm Max της Βioderma

 

Χάρη σε ένα εξαιρετικό συνδυασµό φίλτρων, τα αντηλιακά προϊόντα της σειράς Photoderm Max είναι εξίσου αποτελεσµατικά τόσο κατά των ακτίνων UVB όσο και των UVA, επιτυγχάνοντας έτσι τους µεγαλύτερους διαθέσιµους δείκτες προστασίας SPF 50+ και UVA/PPD 35, µε τέλεια αναλογία SPF: UVA/PPD = 2.

Photoderm

Tα νέα δεδοµένα για την υπεριώδη ακτινοβολία

Παρά τη γνωστή του ωφέλεια, ο ήλιος µπορεί να προκαλέσει και σοβαρές βλάβες, εξαιτίας της υπεριώδους ακτινοβολίας (ακτίνες UVB και UVA). Οι ακτίνες UVB και UVA διαφέρουν µεταξύ τους ως προς την ένταση, το µήκος κύµατος και το βαθµό διείσδυσής τους στο δέρµα. Κατά συνέπεια, διαφέρουν και οι επιπτώσεις τους στο δέρµα.

Αρχικά, θεωρήθηκε πως µόνο η ακτινοβολία UVΒ προκαλούσε προβλήµατα. Γρήγορα αναγνωρίστηκε η ευθύνη της για την εµφάνιση των κύριων δερµατικών παθήσεων (ηλιακά εγκαύµατα, γήρανση του δέρµατος, καρκίνοι του δέρµατος κτλ.) ως αποτέλεσµα της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο. Ωστόσο, µε την πάροδο του χρόνου και την πρόοδο της ιατρικής επιστήµης, ο ρόλος της ακτινοβολίας UVA στην πυροδότηση διαφόρων παθήσεων που συνδέονται µε τον ήλιο (φωτογήρανση, καρκίνοι του δέρµατος κτλ.) γίνεται ολοένα και πιο εµφανής.

Τα τελευταία χρόνια η αποτελεσµατικότητα των φωτοπροστατευτικών προϊόντων βελτιώθηκε σηµαντικά, και σήµερα η προστασία από την ακτινοβολία UVB είναι σχεδόν άριστη, τουλάχιστον όσον αφορά τα προϊόντα µε δείκτη προστασίας SPF 50+.

Ένα σύστηµα φίλτρων που περιορίζεται, ωστόσο, στην αναχαίτιση των ακτίνων UVB µπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο, διότι, εξαλείφοντας τη φυσιολογική προειδοποίηση που πυροδοτεί το ερύθηµα (ή τα ηλιακά εγκαύµατα), ευνοεί την παρατεταµένη έκθεση και αυξάνει σηµαντικά την απορρόφηση υψηλών δόσεων ακτινοβολίας UVA.

Η ιδανική προστασία κατά των υπεριωδών πρέπει να καλύπτει οµοιογενώς και σταθερά όλο το υπεριώδες φάσµα UV (UVB & UVA), µε τον υψηλότερο δυνατό δείκτη προστασίας.

Έτσι, η αναλογία µεταξύ SPF και UVA/PPD αποτελεί σηµαντικό κριτήριο αποτελεσµατικότητας ενός αντηλιακού προϊόντος, όπως ο SPF και ο UVA/PPD µεµονωµένα. Για τους φωτοβιολόγους, η ιδανική αναλογία SPF: UVA/PPD ισούται µε 1 (αδύνατο να επιτευχθεί σήµερα για την τάξη ULTRA) και δεν πρέπει να ξεπερνά το 3.

Ο δείκτης SPF καθώς και ο UVA/PPD που αναγράφονται σε κάθε αντηλιακό προϊόν δείχνουν αυτήν ακριβώς τη δυνατότητα του προϊόντος να προστατεύει το δέρµα από τις ακτίνες UVB και UVA.

Photoderm Max της Βioderma

Αντιµέτωποι µε τον κίνδυνο της παρατεταµένης και / ή επαναλαµβανόµενης έκθεσης στον ήλιο, το δέρµα µας χρειάζεται την καλύτερη δυνατή αντηλιακή προστασία.

Χάρη σε ένα εξαιρετικό συνδυασµό φίλτρων, τα αντηλιακά προϊόντα της σειράς Photoderm Max είναι εξίσου αποτελεσµατικά τόσο κατά των ακτίνων UVB όσο και των UVA, επιτυγχάνοντας έτσι τους µεγαλύτερους διαθέσιµους δείκτες προστασίας SPF 50+ και UVA/PPD 35, µε τέλεια αναλογία SPF: UVA/PPD = 2.

Το σύστηµα φίλτρων Photoderm Max πέτυχε την ιδανική µέχρι σήµερα προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, χάρη στο συνδυασµό τεσσάρων φίλτρων: Octocrylene, Butylmethoxydibenzoylmethane, Tinosorb M και Tinosorb S. Δύο χρόνια έρευνας χρειάστηκαν για να επιτευχθεί η άριστη συγκέντρωση καθενός από τα φίλτρα, που θα είχε ως αποτέλεσµα τον τέλειο συνδυασµό.

Η σειρά Photoderm Max διακρίνεται επιπλέον για τη µοναδική κυτταρική προστασία, Cellular BIOprotection®, πατέντα της Bioderma από το 2004, ένα σύµπλεγµα (ectoine & mannitol) που προστατεύει το κυτταρικό DNA και διεγείρει τους φυσικούς αµυντικούς µηχανισµούς των κυττάρων του δέρµατος.

Η αποτελεσµατικότητα ενός αντηλιακού προϊόντος όµως εξαρτάται και από τον τρόπο χρήσης του: πρέπει να εφαρµόζεται σε επαρκή ποσότητα (2mg/cm2) και τουλάχιστον κάθε δύο ώρες ή µετά από κάθε δραστηριότητα που θα µπορούσε να αφαιρέσει το προϊόν. Για την καλύτερη συµµόρφωση όλων µας, είναι απαραίτητο να χρησιµοποιούµε προϊόντα µε υφή πολύ ευχάριστη στην εφαρµογή τους. Τα αντηλιακά Photoderm, µε βελούδινη υφή, υγροποιούνται κατά την επαφή µε το δέρµα και έτσι απλώνονται γρήγορα και εύκολα χωρίς να αφήνουν ίχνη.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εταιρεία αλλάζει και εξελίσσεται
Για τις ερυθρές & λευκές ραγάδες


Σχετικά άρθρα

FITO+: Νέα εμφάνιση με 3D κορωνίδες σήμανσης στα φαρμακεία
Η εταιρεία αλλάζει και εξελίσσεται
FITO+: Γαλάκτωμα πρωτεΐνης Κίτρινης Κολοκύθας
Για τις ερυθρές & λευκές ραγάδες
FITO+: Πακέτα προσφοράς με προϊόντα Αλόης
Η κρέμα και το serum Αλόη συνδυάζονται είτε με το FitoFiller Νο 1 είτε με το σαπούνι προσώπου Αλόη