Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


PHILIP MORRIS: Το 50% των εσόδων της θα προέρχεται από μη καπνικά προϊόντα

8/7/2021 1:11:18 μμ
Γι' αυτό εισέρχεται στη φαρμακευτική αγορά, εξαγοράζοντας τη Fertin Pharma
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Philip Morris αγόρασε μια δανέζικη εταιρεία, τη Fertin Pharma, η οποία εξειδικεύεται σε νέες τεχνολογίες χορήγησης φαρμάκων από του στόματος και συνεργάζεται με φαρμακευτικές εταιρείες για την ανάπτυξη και την παραγωγή προϊόντων κατά του καπνίσματος. 

Η συναλλαγή αξίας 813 εκατ. δολαρίων δίνει στον κολοσσό της αγοράς του καπνίσματος πρόσβαση σε προϊόντα όπως τσίχλες νικοτίνης και άλλα υποκατάστατα αυτής, μεταξύ των οποίων χάπια ελεγχόμενης αποδέσμευσης, σκόνες που διαλύονται στα χείλη κ.ά.

«Η απόκτηση της Fertin Pharma αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνσή μας να προσφέρουμε ένα μέλλον χωρίς καπνό. Ενισχύουμε το χαρτοφυλάκιο των μη καπνικών προϊόντων μας, ιδίως αποκτώντας σύγχρονα από του στόματος προϊόντα και επιταχύνουμε την ανάπτυξη της εταιρείας μας χωρίς τη νικοτίνη», ανέφερε σε δήλωσή του ο CEO της Philip Morris, Jacek Olczak, σύμφωνα με το Fierce Pharma.

Αποκάλυψε δε ότι στόχος της Philip Morris είναι έως το 2025 πάνω από το 50% των καθαρών εσόδων της να προέρχεται από μη καπνικά προϊόντα και επιπλέον τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια να αφορά προϊόντα που δεν σχετίζονται με τη νικοτίνη.  Η απόκτηση της Fertin Pharma είναι ένας τρόπος για να επιτύχει αυτό το στόχο.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία των δύο εταιρειών αφορά εγκαταστάσεις παραγωγής, Έρευνας & Ανάπτυξης στη Δανία, τον Καναδά και την Ινδία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

KANNABIO: «Θεραπευτικές εφαρμογές των κανναβινοειδών»
Νέο webinar με διεθνείς ομιλητές για επαγγελματίες υγείας
Εντυπωσιακή η παρουσία της FITO στο Hellas Pharm 2024
Η εταιρεία επικοινώνησε τις μεγάλες αλλαγές που έχει υλοποιήσει στα προϊόντα της
Pfizer: Δεύτερη καμπάνια με τη Lady Gaga
Διαφημίζει το φάρμακο κατά της ημικρανίας