Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ψηφιακές υπηρεσίες για την αναγνώριση εμβολιασμών στο εξωτερικό

15/2/2022 9:00:19 μμ
Για τους Έλληνες πολίτες που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τη δυνατότητα να καταχωρίσουν ψηφιακά το πιστοποιητικό ή τις δόσεις εμβολιασμού που πραγματοποιήθηκαν στο εξωτερικό έχουν οι άνω των 60 ετών Έλληνες πολίτες που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό και διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού που δεν μπορεί να επαληθευτεί ψηφιακά. Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή και μπορεί να ολοκληρωθεί είτε μέσα από την υπηρεσία «Καταχώριση δόσεων εμβολιασμού εκτός Ελλάδας» είτε μέσω του myKEPlive.

Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες διατίθενται για πολίτες οι οποίοι πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις: • είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού • έχουν γεννηθεί έως την 31-12-1961 • δεν ανήκουν στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) κατοίκων εξωτερικού και • διαθέτουν πιστοποιητικό/βεβαίωση εμβολιασμού από χώρα η οποία δεν συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID. 

Υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι δεν ανήκουν στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού και εμβολιάστηκαν σε χώρα που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID μπορούν να καταχωρίζουν τις δόσεις του εμβολιασμού τους στο anagnorisi.emvolio.gov.gr.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συμβάλλουν στην πρόληψη, στη διαχείριση ακόμα και στη θεραπεία
Με στόχο όλοι οι φαρμακοποιοί να είναι και συνταγογράφοι






Σχετικά άρθρα

EFPIA: Παρά τις βελτιώσεις, η φαρμακευτική νομοθεσία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει η Ευρώπη ανταγωνιστική στα φάρμακα
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου