Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Pharmathen: Κίνα και Σαουδική Αραβία οι επόμενοι στόχοι εξαγωγών

24/5/2013 6:04:09 μμ
Παράλληλα με ενίσχυση του δικτύου διανομής της εταιρείας στην Ελλάδα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ενίσχυση των εξαγωγικών της δραστηριοτήτων προωθεί η ελληνική φαρμακευτική Pharmathen αυτή τη φορά προς την Κίνα και τη Σαουδική Αραβία.

Ήδη η διοίκηση της εταιρείας προχωρεί στη δημιουργία νέου εταιρικού σχήματος με κινεζική εταιρεία, με στόχο την παραγωγή πρώτων υλών και τη μεταφορά τεχνογνωσίας στην παραγωγή γενοσήμων, ενώ στους στόχους αυτής της νέας συνεργασίας περιλαμβάνεται και η έρευνα για πρωτότυπα φάρμακα.


Αντίστοιχα, βρίσκεται σε συνομιλίες για τη σύναψη συμφωνίας με αντίστοιχη φαρμακευτική της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Pharmathen κ. Βασίλης Κάτσος, στην επέκταση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων αναμένεται να συμβάλει σημαντικά η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Κίνα, καθώς δημιουργήθηκε ένα θετικό κλίμα απένταντι στη χώρα μας. Στην αποστολή μετείχε και η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας μέσω του προέδρου της κ. Δ. Δέμου. Παρ? όλα αυτά, ο κ. Κάτσος σημείωσε πως σημαντικοί ανασταλτικοί παράγοντες για την ενίσχυση των εξαγωγών από τις ελληνικές φαρμακευτικές είναι οι καθυστερήσεις εξοφλήσεων από τα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και η επιστροφή του ΦΠΑ για τα προϊόντα που εξάγονται.

Αντιπροσωπείες

Δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας, η διοίκηση της Pharmathen βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις για την κυκλοφορία στη χώρα μας, 10 φαρμάκων που εγκαταλείπονται από πολυεθνικές φαρμακευτικές, με στόχο να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιό της και με πρωτότυπα φάρμακα αλλοδαπών οίκων.

Ταυτόχρονα, την τελευταία διετία έχει μπει και στον τομέα έρευνας, για καινοτόμα φάρμακα, με στόχο κατ? αρχήν την ανάπτυξη ενός παιδιατρικού φαρμάκου.

Στα φαρμακεία

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Pharmathen κ. Νέλλη Κάτσου, η ανάληψη των τριών brands: Bioderma (δερματολογικά καλλυντικά), Nuxe (φυτικά καλλυντικά) και Gum (προϊόντα στοματικής υγιεινής), βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τα φαρμακεία, με αποτέλεσμα να γίνεται αναδιοργάνωση στο τμήμα logistics της εταιρείας ώστε το 2014 να υπάρχει δυνατότητα διπλασιασμού των σημείων διανομής.

Καθώς η εταιρεία έχει ανακοινώσει επενδύσεις 10 εκατομμυρίων ευρώ την επόμενη διετία, για την περαιτέρω ανάπτυξη των δύο παραγωγικών της μονάδων σε Αθήνα και Ροδόπη, η κ. Κάτσου σημείωσε πως η ένταξη της φαρμακοβιομηχανίας στον αναπτυξιακό νόμο είναι ικανή βοήθεια, για εταιρείες που ήδη έχουν προγραμματίσει την ερευνητική τους δραστηριότητα.

Εντούτοις, το «βλέμμα» της Pharmathen παραμένει στην εξαγωγική της δραστηριότητα, η οποία παρέχει το 70% του τζίρου της, που φέτος υπολογίζεται να φτάσει τα 190 εκ. ευρώ από 161 εκ. ευρώ το 2012.

 


Πηγή: iatronet.gr


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)






Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη