Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Pharmathen: Αναπτύσσει νέα αντιφλεγμονώδη mRNA φάρμακα

1/11/2023 11:26:22 μμ
Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας ώστε να ξεκινήσουν οι έρευνες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπεγράφη από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) Καθηγητή Νεκτάριο Ταβερναράκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen, Δημήτρη Καδή, στοχεύει στην ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων με βάση τη βιοτεχνολογία αλλά και στη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά/διεθνή και ελληνικά ερευνητικά προγράμματα, σε κοινές επιστημονικές δημοσιεύσεις, αλλά και στη διοργάνωση σεμιναρίων και επιστημονικών εκδηλώσεων. 


Ήδη η Pharmathen ενέκρινε τη χρηματοδότηση ερευνητικού προγράμματος στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών με στόχο την καταπολέμηση της χρόνιας φλεγμονής.


Πιο συγκεκριμένα, η φαρμακοβιομηχανία Pharmathen θα χρηματοδοτήσει το εργαστήριο γενωμικής αστάθειας των θηλαστικών με επιβλέποντα τον καθηγητή Γιώργο Γαρίνη για την ανάπτυξη νέων αντιφλεγμονωδών mRNA φαρμάκων, καθώς η χρόνια φλεγμονή αποτελεί έναν από τους κρισιμότερους παράγοντες κινδύνου για την πρώιμη εμφάνιση νευροεκφυλιστικών παθήσεων, μεταβολικών επιπλοκών και καρκίνου κατά τη διαδικασία της γήρανσης.


O Γ. Γαρίνης εξήγησε ότι «η ανάπτυξη mRNA φαρμάκων για την καταπολέμηση της χρόνιας φλεγμονής στοχεύει στην επιλεκτική αφαίρεση προϊόντων των γενετικών βλαβών». Πρόσθεσε ότι «η στρατηγική αυτή θεραπεύει μία από τις κυρίαρχες αιτίες φλεγμονής χωρίς την ανάγκη χρήσης ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων, αποφεύγοντας πιθανές συνεπαγόμενες επιπλοκές».


«Η παρούσα συνεργασία εντάσσεται στη στρατηγική σύνδεσης του ΙΤΕ-ΙΜΒΒ με τη Φαρμακοβιομηχανία, ώστε να δημιουργηθούν συνέργειες που θα βοηθήσουν στην καλύτερη αξιοποίηση της γνώσης και των εξαιρετικών αποτελεσμάτων της έρευνας, αλλά και στη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης μακροπρόθεσμα», τόνισαν ο Διευθυντής του ΙΜΒΒ Καθηγητής Γιάννης Βόντας και ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΙΤΕ Καθηγητής Νεκτάριος Tαβερναράκης.


Ο Δημήτρης Καδής, Διευθύνων Σύμβουλος της Pharmathen, δήλωσε: «Μέσα από τη νέα συνεργασία μας με το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ, έχουμε την ευκαιρία να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ακόμη περισσότερων καινοτόμων θεραπειών, που θα κάνουν τη διαφορά στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, αλλά και να αναδείξουμε την υψηλή κατάρτιση των Ελλήνων επιστημόνων, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη