Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Pharmathen: 1η στις επενδύσεις έρευνας στην Ελλάδα

10/12/2014 10:50:37 πμ
Στην κατάταξη «The 2014 EU Industrial R&D Investment Scoreboard», της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΠρώτη ελληνική επιχείρηση σε επενδύσεις έρευνας στην Ελλάδα για 8η συνεχή χρονιά αναδείχθηκε η Pharmathen στην κατάταξη «The 2014 EU Industrial R&D Investment Scoreboard» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο της ίδιας κατάταξης, η εταιρεία κατέκτησε την 42η θέση βάσει των επενδύσεων σε Έρευνα ανάμεσα στις 4.500 φαρμακευτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ε.Ε., βελτιώνοντας τη θέση της μεταξύ των 50 πρώτων εταιρειών, ενώ ταυτόχρονα κατέλαβε την 370η θέση ανάμεσα στις 1.000 μεγαλύτερες ερευνητικές εταιρείες της Ε.Ε.

Τις ανωτέρω διακρίσεις έλαβε η Pharmathen για το 2014, καταλαμβάνοντας υψηλότερες θέσεις στον κατάλογο των εταιρειών που επενδύουν στην Έρευνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα, η Pharmathen κατέχει φέτος την 42η θέση ανάμεσα σε 4.500 φαρμακευτικές επιχειρήσεις (46η θέση το 2013), ενώ ανήλθε 65 θέσεις σε σχέση με το 2013, καταλαμβάνοντας την 370η θέση ανάμεσα στις 1.000 μεγαλύτερες ερευνητικές εταιρείες της Ε.Ε. ανεξαρτήτως κλάδου (435η θέση το 2013).


Ο πρόεδρος της Pharmathen, Βασίλειος Κάτσος, δήλωσε με αφορμή την πρόσφατη διάκριση της Pharmathen: «Η διάκριση της Pharmathen για ακόμη μία χρονιά ως η πρώτη ελληνική επιχείρηση στις επενδύσεις Έρευνας και η συνεχής άνοδος στον κατάλογο "The 2014 EU Industrial R&D Investment Scoreboard” εδραιώνουν την Εταιρεία μας ως άμεσα καινοτόμα και ανταγωνιστική στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης σε διεθνές επίπεδο. Το γεγονός ότι η Pharmathen κατατάσσεται στις 50 μεγαλύτερες ερευνητικές εταιρείες, ενισχύει το στοιχείο της διαφοροποίησης που χαρακτηρίζει το μοντέλο επιχειρηματικότητας της Pharmathen, παγκόσμια. Η επιστημονικότητα, αποτελεί για μας ακρογωνιαίο λίθο της επιχειρησιακής δραστηριοποίησης και σύντομα θα μπορούμε να ανακοινώσουμε τα νέα καινοτόμα επιτεύγματα του τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας μας».


Ο αντιπρόεδρος Ερευνητικών και Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων της Pharmathen, Ευάγγελος Καραβάς, δήλωσε: «Η συνέπεια και συνέχεια που επιδεικνύουμε στη Pharmathen για την Έρευνα και Ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και τεχνολογιών έχει επιφέρει επιτεύγματα αποκλειστικότητας για την εταιρεία, με αποκορύφωμα την τεχνολογία LAI (Long Activating Injectable). Σε αυτό το πλαίσιο, η ανάδειξη της προσήλωσής μας στον τομέα R&D αποτελεί για μας αφενός ηθική επιβράβευση, αφετέρου επιβεβαίωση για τη στρατηγική επικέντρωσης που έχουμε επιλέξει επί σειρά ετών».


Η Pharmathen, ήδη από το 2007, περιλαμβάνεται κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη κατάταξη, επενδύοντας σταθερά περισσότερα από 20 εκ. ευρώ ετησίως στην Έρευνα και Ανάπτυξη. Η εταιρεία, πρόσφατα χρηματοδοτήθηκε από την European Investment Bank για την ενίσχυση του πλάνου επενδύσεων στον τομέα R&D, αποτελώντας τη μοναδική ελληνική ιδιωτική εταιρεία, για την οποία εγκρίνεται η χρηματοδότηση από τον ευρωπαϊκό οργανισμό.


To EU Industrial R&D Investment Scoreboard παρέχει οικονομικά στοιχεία και αναλύσεις των μεγαλύτερων εταιρειών στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης από την Ε.Ε. αλλά και εκτός αυτής. Όλα τα στοιχεία, βασίζονται στα δεδομένα κάθε εταιρείας, όπως προκύπτουν από τις ετήσιες εκθέσεις αποτελεσμάτων τους. Εκδίδεται κάθε χρόνο, με σκοπό να παρέχει ένα αξιόπιστο και σύγχρονο σημείο αναφοράς για συγκρίσεις μεταξύ εταιριών, τομέων και γεωγραφικών περιοχών, καθώς επίσης και να δίνει τη δυνατότητα για καταγραφή και ανάλυση αναδυόμενων επενδυτικών τάσεων και πρακτικών.


Πηγή:iatronet.gr

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο


Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος