Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


PharmaTalks: Φροντίζοντας την Τρίτη Ηλικία

11/10/2023 8:50:36 μμ
feat. Βίκυ Κλήμη, η CEO του grandmama.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Οκτώβριος ξεκινά με την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία που γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη ημέρα του μήνα. Με αφορμή αυτήν την ιδιαίτερη ημέρα το PharmaTalkGR φιλοξένησε την Βίκυ Κλήμη CEO του grandmama.gr. Το grandmama.gr είναι μια πλατφόρμα εύρεσης φροντιστών για ηλικιωμένους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια στο σπίτι. Γύρω από τους ηλικιωμένους αυτόματα δημιουργείται ένα δίκτυο ανθρώπων που φροντίζει για την υγεία τους που περιλαμβάνει τους συγγενείς, τους φροντιστές, τους γιατρούς αλλά και τους φαρμακοποιούς. 


Οι τελευταίοι καλούνται να βοηθήσουν στη σωστή λήψη της φαρμακευτικής αγωγής των ηλικιωμένων, ένα εγχείρημα όχι πάντα εύκολο. Ένα μεγάλο ποσοστό των ηλικιωμένων δυσκολεύονται ή δεν θέλουν να συμμορφωθούν με τη σωστή λήψη φαρμάκων.


Η επικοινωνία μεταξύ των επαγγελματιών υγείας και φροντιστών και η εξατομικευμένη παρακολούθηση αυτών των ανθρώπων μπορεί να μειώσει τις νοσηλείες και την πολυφαρμακία. Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη φροντίδα των αγαπημένων μας, πώς μπορεί να βοηθήσει η τεχνολογία σε αυτό και ποιο θα είναι το μέλλον της τρίτης ηλικίας στη χώρα μας;


Αυτά και άλλα πολλά στο podcast με τίτλο: PharmaTalks - Φροντίζοντας τους ηλικιωμένους (feat. Βίκυ Κλήμη). Δείτε το βίντεο εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναδεικνύοντας τον επιστημονικό του ρόλο και τη συμβολή του στη βελτίωση της υγείας
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)