Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Pharmacy Times: Τα φαρμακεία αναδεικνύονται σε κέντρα ανοσοποίησης

30/8/2021 3:16:26 μμ
Το ευρύ κοινό αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια και εμπιστοσύνη να εμβολιαστεί από τον φαρμακοποιό της γειτονιάς του
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα εμβόλια έναντι της COVID-19 και η εμπλοκή των φαρμακείων στον εμβολιασμό του κοινού στις ΗΠΑ αναδεικνύονται ως βασικοί παράγοντες της πολυπόθητης επιστροφής στην κανονικότητα, ενώ συνέβαλαν στην προσέλκυση νεαρότερου κοινού στα φαρμακεία, σύμφωνα με τον Ed Cohen, PharmD από το κλαδικό αμερικανικό περιοδικό Pharmacy Times.

Την άποψή του συμμερίζονται οι συμμετέχοντες σε διαδικτυακό διάλογο που οργάνωσε το περιοδικό με εκπροσώπους του κλάδου από τις ΗΠΑ.

Η Suzanne Soliman, PharmD και ιδρύτρια του ΜΚΟ Pharmacist Moms είπε ότι τα φαρμακεία αναδεικνύονται ως κέντρα ανοσοποίησης, καθώς σύμφωνα με έρευνες αναφορικά με την COVID-19, το 40% των ασθενών προτιμούν να εμβολιάζονται στα φαρμακεία έναντι του 4% που είχαν ξεκάθαρη προτίμηση στα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα. Σημείωσε δε ότι οι γονείς προτιμούν το φαρμακοποιό για τον εμβολιασμό των παιδιών τους, επειδή τους είναι οικείος.

Ο John Beckner από το Σύλλογο Φαρμακοποιών της Κοινότητας του Richmond της Βιτρζίνια επιβεβαίωσε ότι ιδίως για τη 2η δόση οι πολίτες επέλεγαν το φαρμακείο τους, αποδίδοντας την τάση αυτή στην εμπιστοσύνη που εμπνέει ο φαρμακοποιός και στο γεγονός ότι έχει την ικανότητα να «διώξει» το φόβο.

Τέλος, η Liz Oler, PharmD από την αλυσίδα φαρμακείων της Albertsons Companies τόνισε το όφελος που έχει το γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί εντάχθηκαν σε ομάδες εμβολιασμού εκτός των φαρμακείων (σε σχολεία, πανεπιστήμια κτλ.), διαδίδοντας σε μεγαλύτερο κοινό το μήνυμα ότι τα φαρμακεία είναι εμβολιαστικά κέντρα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη