Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


PGEU: Οι φαρμακοποιοί είναι ο ισχυρός κρίκος στις στρατηγικές αντιγριπικού εμβολιασμού

2/9/2020 12:18:07 μμ
Η Ένωση καλεί τις κυβερνήσεις να δράσουν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Ευρωπαϊκή Ένωση Φαρμακοποιών PGEU καλεί τις αρμόδιες αρχές για την υγεία στις χώρες της Ευρώπης να σχεδιάσουν εγκαίρως εθνικές στρατηγικές για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, στις οποίες να ενσωματώσουν τους κοινοτικούς φαρμακοποιούς.

Όπως σημειώνει η Ένωση, η επερχόμενη εποχική γρίπη και η επανεμφάνιση κρουσμάτων Covid-19 σε ολόκληρη την Ευρώπη θα επιβαρύνουν πάρα πολύ τις ήδη βεβαρημένες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Η εφαρμογή προγραμμάτων εμβολιασμού κατά της γρίπης την εποχή της Covid-19 θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη και σύμφωνα με την PGEU είναι επείγον να τεθούν σε εφαρμογή αποτελεσματικές εκστρατείες για τον εμβολιασμό που συμβάλλουν στην πρόληψη νοσηλειών και διασφαλίζουν την επαρκή πρόσβαση και χορήγηση των αντιγριπικών εμβολίων ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν και να ενισχύσουν τη συνεργασία με τους κοινοτικούς φαρμακοποιούς και τους φαρμακευτικούς συλλόγους.

Ο Πρόεδρος της PGEU Duarte Santos, δήλωσε: 
«Δεν μπορούμε ακόμη να σταματήσουμε τον κορονοϊό, αλλά μπορούμε να μετριάσουμε τις επιζήμιες επιπτώσεις του συνδυασμού της Covid-19 και της εποχικής γρίπης στα συστήματα υγείας τους επόμενους μήνες.
Ενθαρρύνουμε θερμά τις εθνικές κυβερνήσεις να αξιοποιήσουν το ευρέως προσβάσιμο δίκτυο φαρμακείων σε ολόκληρη την Ευρώπη ώστε να βοηθήσει στις αποτελεσματικές στρατηγικές εμβολιασμού και να διευρύνει την εμβολιαστική κάλυψη.
Οι φαρμακοποιοί είναι υψηλά καταρτισμένοι επαγγελματίες υγείας και αποτελούν αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης. Μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο-κλειδί στον εντοπισμό των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (ηλικιωμένοι, χρόνια πάσχοντες, ανοσοκατασταλμένοι κ.λπ.) αλλά και στην αύξηση της εμπιστοσύνης του κοινού απέναντι στα εμβόλια. 
Οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στο σχεδιασμό προγραμμάτων για τον αντιγριπικό εμβολιασμό και να έχουν επαρκή υποστήριξη και πόρους για την παροχή φροντίδας στους ασθενείς.
Αποτελώντας την πρώτη επαφή των πολιτών με το σύστημα υγείας, τα φαρμακεία θα πρέπει επίσης να συμπεριληφθούν ανάμεσα στους πρώτους παρόχους για τον εμβολιασμό». 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη