Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Δύο Φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στους Ολυμπιακούς του Τόκυο
Ο συνδυασμός σπουδών και πρωταθλητισμού δεν αποτέλεσε εμπόδιο στην πρόκρισή τους στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του κόσμου
Eli Lilly: Το παγκόσμιο μήνυμα που στέλνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
"Δεν είμαστε υγιείς, αλλά μπορούμε να γίνουμε"

PGEU: Οι φαρμακοποιοί διαθέτουν ψηφιακή «κουλτούρα»

10/6/2021 4:47:16 μμ
Πρέπει να αναγνωριστούν οι επενδύσεις σε ηλεκτρονικά εργαλεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η PGEU χαιρετίζει την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για βελτιωμένη πρόσβαση και χρήση των ψηφιακών δεδομένων υγείας (European Health Data Space) σε όλη την Ε.Ε. και καταθέτει τη δική της άποψη αναφορικά με το ρόλο των φαρμακείων. 

Τονίζοντας ότι οι κοινοτικοί φαρμακοποιοί στην Ευρώπη διαθέτουν «ψηφιακή κουλτούρα», καθώς διαχρονικά υιοθετούν καινοτόμες τεχνολογίες για να προσφέρουν υψηλής ποιότητας φαρμακευτικές υπηρεσίες, καταγράφει τα οφέλη από τη χρήση ψηφιακών λύσεων στο δίκτυο των φαρμακείων: • μεγαλύτερη πρόσβαση των ασθενών στην ΠΦΥ•  καλύτερα αποτελέσματα για την υγεία τους • μειωμένα κόστη για τα συστήματα υγείας • υποστήριξη της αυτοφροντίδας κ.ά.

Αναφέρει δε ότι οι φαρμακοποιοί είναι σε θέση να συγκεντρώνουν πραγματικά δεδομένα από τους ασθενείς που μπορούν να συμβάλλουν στη χάραξη νέων στρατηγικών και βέλτιστων πρακτικών ΠΦΥ, στη φαρμακοεπαγρύπνηση, στην καλύτερη χρήση των φαρμάκων και στη συμμόρφωση στην αγωγή, ιδίως αναφορικά με νέες θεραπείες.

Ως εκ τούτου ζητά να αναγνωριστεί και να αποζημιωθεί το γεγονός ότι οι φαρμακοποιοί έχουν επενδύσει πολλούς δικούς τους πόρους στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων τους και στη χρήση ηλεκτρονικού εξοπλισμού και προϊόντων.

Επιπλέον συνιστά τα συστήματα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης να συνδέονται με ηλεκτρονικούς φακέλους υγείας, να επιτρέπεται η ενημέρωση των φακέλων υγείας από τους επαγγελματίες υγείας και να χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη και άλλες νέες τεχνολογίες για τη ενίσχυση της συνεργασίας των επαγγελματιών υγείας και των συστημάτων ΠΦΥ.

Δηλώνει τέλος ότι οι φαρμακοποιοί δεσμεύονται να χρησιμοποιήσουν τα Μεγάλα Δεδομένα και την τεχνητή νοημοσύνη για να παρέχουν έγκυρη πληροφόρηση και εξατομικευμένες συμβουλές στο κοινό.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει η Νατάλε Θεοφανόπουλος-Πέζερ, φαρμακοποιός
Έως 01/09 θα πρέπει να έχουν κάνει την 1η δόση έναντι της Covid-19


Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Κατείχαν το 22,4% της αγοράς των καλλυντικών το 2020
Έρχονται δεύτερα μετά την ευρεία διανομή και τα monobrands, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΣΒΑΚ, Θ. Γιαρμενίτη
Ν. Φουτούλης: 1η Αυγούστου ανοίγει το φαρμακείο στο Καστελόριζο
Μετά από 14 χρόνια προσπαθειών από το Φ.Σ. Δωδεκανήσου
ΦΣΑ: Καλεί όλα τα μέλη του  να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση
Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο διαδικτυακά