Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


PGEU: Καλεί την Ευρώπη να εκμεταλλευτεί το δίκτυο των 160.000 φαρμακείων

16/12/2020 4:53:17 μμ
Ζητά να διευρυνθούν οι υπηρεσίες και να αμείβονται επαρκώς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Ευρωπαϊκή Ένωση Φαρμακοποιών PGEU οργάνωσε ένα διαδικτυακό στρογγυλό τραπέζι με θέμα τις παρεμβάσεις που μπορεί να προσφέρει ο φαρμακοποιός στην αντιμετώπιση της COVID-19.

Στη συζήτηση συμμετείχαν σημαίνουσες προσωπικότητες, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανώτερα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι ασθενών και συλλόγων επαγγελματικών και φορέων υγείας, του ΟΟΣΑ και εθνικών αρχών.


Ο πρόεδρος της PGEU Duarte Santos δήλωσε:

«Η εμπειρία από τα κράτη-μέλη δείχνει ότι οι φαρμακοποιοί της κοινότητας μπορούν να παρέχουν υψηλής ποιότητας, αποτελεσματική ΠΦΥ, ενώ η πανδημία απέδειξε την ικανότητα των φαρμακείων να προσαρμόζονται γρήγορα σε δύσκολες καταστάσεις και να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.


Οι 400.000 φαρμακοποιοί είναι πρόθυμοι να αναλάβουν νέες ευθύνες μέσω προηγμένων φαρμακευτικών υπηρεσιών που έχουν αποδειχθεί επωφελείς για την ποιότητα ζωής των ασθενών, τη δημόσια υγεία και τη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας. Καλούμε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής υγείας να εκμεταλλευτούν το δίκτυο των 160.000 φαρμακείων στην Ευρώπη και να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη των παρεμβάσεων των φαρμακοποιών μέσω της επέκτασης των φαρμακευτικών υπηρεσιών, της βελτίωσης της ασφάλειας των ασθενών, της συμμόρφωσης στην αγωγή και των αποτελεσμάτων της υγείας.


Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, παρέχοντας στους φαρμακοποιούς πρόσβαση σε πληροφορίες υγείας των ασθενών, με σεβασμό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, επιτρέποντάς τους να παρέχουν όλη την γκάμα των φαρμάκων και των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, υποστηρίζοντας τους διαγνωστικούς ελέγχους στα φαρμακεία, τη διαχείριση φαρμάκων και προγραμμάτων προώθησης της υγείας και αμείβοντάς επαρκώς για τις υπηρεσίες που παρέχουν».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με στόχο όλοι οι φαρμακοποιοί να είναι και συνταγογράφοι
31/3/2024 9:33:35 μμTop Pharma Launches 2023
Η έκδοση που συγκεντρώνει τη δράση όλης της αγοράς για ένα ολόκληρο έτος






Σχετικά άρθρα

Χρηματοκιβώτια με χρονοδιακόπτη: Αποτελούν λύση για τις κλοπές στα φαρμακεία;
Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής στον Καναδά
Υπο-εξυπηρετούμενοι ασθενείς στο φαρμακείο
Πώς οι φαρμακοποιοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά
ΠΦΣ: Συγκεντρώνει στοιχεία για ανεξόφλητες υποβολές φαρμακοποιών
Από όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας