Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


PGEU: Αποκαρδιωτικές οι πληροφορίες για τα φαρμακεία της Ουκρανίας

11/3/2022 8:54:00 πμ
Οι συνεχείς βομβαρδισμοί καταστρέφουν τα πάντα, ενώ εμποδίζουν τη διανομή φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αποκαρδιωτικές είναι οι αναφορές και οι φωτογραφίες από φαρμακεία στην Ουκρανία που έστειλε στην Ένωση Ευρωπαίων Φαρμακοποιών (PGEU) το Ουκρανικό Φαρμακευτικό Επιμελητήριο. Πολλά φαρμακεία σε όλη τη χώρα αναγκάστηκαν να κλείσουν ή έχουν καταστραφεί πλήρως, ενώ όσοι φαρμακοποιοί λειτουργούν ακόμα, ουσιαστικά θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους προκειμένου να συνεχίσουν να παρέχουν φροντίδα υγείας στους ασθενείς. 

Την ίδια στιγμή υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων λόγω των συνεχών βομβαρδισμών σε οχήματα. Εμποδίζεται έτσι η διακίνηση προϊόντων εντός της χώρας αλλά και η παράδοση των υλικών που συλλέγονται από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και προς το παρόν αποθηκεύονται στις γειτονικές χώρες.

Η PGEU σε ανακοίνωσή της ζητά να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε φάρμακα για όλους όσους έχουν πληγεί από αυτόν τον πόλεμο και να δοθεί προτεραιότητα στη δημιουργία ασφαλών ανθρωπιστικών διαδρομών, ώστε τα υγειονομικά υλικά να φτάνουν στις ζώνες των συγκρούσεων. Παράλληλα καλεί όλους τους φαρμακοποιούς στην Ευρώπη να υποστηρίζουν τις προσπάθειες των συλλόγων τους και των ανθρωπιστικών οργανώσεων μέσω οικονομικών δωρεών για τους πρόσφυγες.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και στη Ρωσία οι φαρμακοποιοί αντιμετωπίζουν ελλείψεις φαρμάκων, κυρίως ινσουλίνης, τις οποίες οι φαρμακευτικοί φορείς αποδίδουν στην έκτακτη αύξηση της ζήτησης. Ο τοπικός τύπος προβλέπει ότι οι ρωσικές φαρμακευτικές εταιρείες πιθανόν να βρεθούν χωρίς εισαγόμενες πρώτες ύλες, καθώς από τη μία η Ευρώπη έχει σχεδόν διακόψει τις εξαγωγές και από την άλλη οι εισαγωγές από την Κίνα και την Ινδία καθυστερούν εξαιτίας της διατάραξης των εφοδιαστικών αλυσίδων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου