Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


PGEU: 7 ώρες την εβδομάδα ασχολούνται οι φαρμακοποιοί με τις ελλείψεις

25/1/2023 8:19:45 μμ
Η Ένωση ζητά τη δίκαιη διανομή των φαρμάκων στην ευρωπαϊκή αγορά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Οι φαρμακοποιοί σε όλη την Ευρώπη καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να μειώσουν τον αρνητικό αντίκτυπο που έχουν οι ελλείψεις φαρμάκων στη δημόσια υγεία, ωστόσο η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκη».

Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών (PGEU) Koen Straetmans σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι τα κοινοτικά φαρμακεία απασχολούνται κατά μέσο όρο περίπου 7 ώρες την εβδομάδα για τη διαχείριση των ελλείψεων και την εύρεση εναλλακτικών λύσεων για τους ασθενείς, σύμφωνα με έρευνα της PGEU.

Τονίζοντας ότι το πρόβλημα αφορά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και όλες τις κατηγορίες φαρμάκων, η PGEU σημειώνει ότι η κατάσταση επιδεινώνεται και με την τρέχουσα κρίση στις πρώτες ύλες, ακόμα και στα υλικά συσκευασίας.

Η Ένωση ζητά να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στις εναλλακτικές λύσεις που μπορεί να παρέχουν οι φαρμακοποιοί, να βελτιωθεί η επικοινωνία μεταξύ των φορέων, να δοθούν σχετικοί πόροι στον ΕΜΑ αλλά και να γίνεται η διανομή των φαρμάκων εντός της Ευρώπης ανάλογα με τις ανάγκες.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η γεν. εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συμφωνεί με τις εταιρείες φαρμάκων και καλλυντικών
Η νέα διεκδίκηση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας






Σχετικά άρθρα

Οι φαρμακοποιοί να αντικαθιστούν γενόσημα & δραστικές ουσίες
Η νέα διεκδίκηση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Σταθερά στα ύψη οι ελλείψεις φαρμάκων
Προσδιορισμό των μέτρων αντιμετώπισης ζήτα ο Απ. Βαλτάς
FIP: Ζητά υπηρεσίες φαρμακείου για τις διαταραχές χρήσης ουσιών
Διεκδικώντας μια θέση για τον κλάδο στην ομάδα φροντίδας των ασθενών
Η ιστορία των ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλίας σε μια αξιόλογη έκδοση
Αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της φαρμακευτικής επιστήμης, σχολίασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας