Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

ΠΦΣ: Ζητά να υλοποιηθεί άμεσα η εφαρμογή για τις βεβαιώσεις εμβολιασμού χωρίς συνταγή

29/1/2023 8:20:09 μμ
Προειδοποιήσεις προς τις εταιρείες λογισμικών φαρμακείων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΠΦΣ, με επιστολή του προς τις εταιρείες λογισμικών φαρμακείων, ζητά να υλοποιηθεί άμεσα η εφαρμογή μέσω της οποίας θα αντλούνται από την ΗΔΙΚΑ οι βεβαιώσεις εμβολιασμού χωρίς ιατρική συνταγή. Σημειώνεται ότι οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν στις 19 Δεκεμβρίου, ενώ η ΚΜΕΣ έχει ήδη αποστείλει τις απαραίτητες προδιαγραφές για τη δημιουργία αυτών των εφαρμογών.
Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, «η άμεση υλοποίηση είναι αναγκαία προκειμένου να γίνει εφικτή η ηλεκτρονική αποστολή των 14ψήφιων κωδικών αριθμών των εντύπων διενέργειας καθώς και των τιμολογίων, τα οποία θα εκδοθούν από τα προγράμματα», επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τιμολόγια πώλησης.

Επισημαίνοντας ότι πρέπει να είναι εφικτή η αυτοτελής υποβολή των εντύπων διενέργειας εμβολιασμών για το μήνα αναφοράς Δεκέμβριο, ο ΠΦΣ προειδοποιεί τις εταιρείες ότι: «Αν υπάρχουν αστοχίες όπως η ενσωμάτωση της διενέργειας αντιγριπικών εμβολίων μηνός Δεκεμβρίου στην υποβολή Ιανουαρίου, την αποκλειστική ευθύνη θα την έχουν αυτά τα προγράμματα, καθόσον δεν θα είναι εφικτή η πληρωμή των εμβολίων του μηνός Ιανουαρίου για τα φαρμακεία».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ώστε να πηγαίνουν οι πολίτες χωρίς ραντεβού
Μια βραδιά αφιερωμένη στην αξία του εμβολιασμού κατά του HPV και στις σύγχρονες εξελίξεις στην πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής νόσου






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους