Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Τρία εκατομμύρια ευρώ επιστράφηκαν στους φαρμακοποιούς

1/2/2021 2:47:20 μμ
Πρόκειται για τη διαφορά του rebate για τους μήνες Σεπτέμβριο - Οκτώβριο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Περισσότερα χρήματα είδαν στους λογαριασμούς τους την Πέμπτη οι φαρμακοποιοί, καθώς μαζί με την πληρωμή των συνταγών του Νοέμβριου, κατατέθηκε και η διαφορά που προέκυψε από τον επαναπροσδιορισμό του rebate των φαρμακείων. Όπως είναι γνωστό, ο επαναϋπολογισμός του rebate έγινε μετά το διαχωρισμό της δαπάνης εμβολίων και φαρμάκων που ισχύει αναδρομικά από την 1η Σεπτεμβρίου.

Έτσι η διαφορά για το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου υπολογίστηκε στα 3.135.000 ευρώ, τα οποία επιστράφηκαν στα φαρμακεία. Σημειώνεται ότι το ποσό που είχε παρακρατηθεί στο rebate αυτού του διμήνου, πριν από την εφαρμογή του διαχωρισμού του, ήταν συνολικά 10.197.000 ευρώ. Πρόκειται δηλαδή για μια επιστροφή μεσοσταθμικά 30% του ποσού της αρχικής παρακράτησης.

Ο ΠΦΣ, μετά την παρέμβαση του οποίου επιτεύχθηκε αυτή η επιστροφή, ενημερώνει ότι για τις συνταγές του Νοεμβρίου, ο νέος τρόπος υπολογισμού του rebate πραγματοποιήθηκε λογιστικά από την ΚΜΕΣ κατά την εκκαθάριση της συγκεκριμένης υποβολής κάθε φαρμακείου, παρότι δεν είχε εκδοθεί ξεχωριστό τιμολόγιο για εμβόλια και φάρμακα. Το ίδιο θα ισχύσει και για την πληρωμή των συνταγών του Δεκεμβρίου.
Στην πληρωμή των λογαριασμών Νοεμβρίου υπάρχει λοιπόν αθροιστικά επιπλέον όφελος που προκύπτει από τον τρέχοντα προσδιορισμό του rebate για τις συνταγές του Νοεμβρίου, με τα νέα δεδομένα.

Αυτά αποτυπώνονται στο πεδίο ΠΛΗΡΩΜΕΣ στην πύλη ΚΜΕΣ, από όπου κάθε φαρμακοποιός μπορεί να έχει την πλήρη εικόνα της εκκαθάρισης κάθε μήνα. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο