Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Το Σεπτέμβριο ξεκινά η νέα εποχή των φαρμακευτικών συλλόγων

30/7/2021 2:59:31 μμ
Με αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους μετά από σχεδόν 100 χρόνια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ένα πάγιο αίτημα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου εισέρχεται σε διαδικασία άμεσης θεσμικής επίλυσης το Σεπτέμβριο. Πρόκειται για την αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας του ίδιου του ΠΦΣ και των φαρμακευτικών συλλόγων αλλά και τη μετεξέλιξη του ΙΔΕΕΑΦ σε ένα σύγχρονο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (παύοντας συγχρόνως να λειτουργεί ως Α.Ε.).

Σε ανακοίνωσή του, ο ΠΦΣ ενημερώνει τους φαρμακοποιούς της χώρας ότι «στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 26ης Ιουλίου παρουσιάσθηκε από τον υπουργό Υγείας και εγκρίθηκε Σχέδιο Νόμου για τη «Συστηματοποίηση και επικαιροποίηση της νομοθεσίας που διέπει τον ΠΦΣ και τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας, το υφιστάμενο πλαίσιο της οποίας ανατρέχει στο 1928».

Το νέο θεσμικό πλαίσιο παρέχει τη δυνατότητα βελτίωσης και εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των συλλόγων, ενώ θωρακίζει το ΙΔΕΕΑΦ, σύμφωνα με το Δ.Σ. του ΠΦΣ που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:

«Εντός του Σεπτεμβρίου το εν λόγω Σχέδιο Νόμου θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Βουλή. Πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα για τον ΠΦΣ και τους φαρμακευτικούς συλλόγους που θα τους επιτρέψει να παρέχουν ακόμη καλύτερες υπηρεσίες στους συναδέλφους φαρμακοποιούς, δεδομένου ότι το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους σε λίγα χρόνια θα συμπλήρωνε τα 100 από την ψήφισή του».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας
Τι προβλέπει η εφαρμογή του νέου Εσωτερικού Κανονισμού






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο