Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Τα συμπληρώματα είναι φάρμακα και πρέπει να πωλούνται μόνο από τα φαρμακεία

21/5/2013 5:03:34 μμ
Με δελτίο τύπου διαψεύδει ο Πανελλήνιος τα περί συμφωνίας με την κυβέρνηση για συμπληρώματα και βιταμίνες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Στο κείμενο του Π.Φ.Σ. αναφέρεται:


 

«Ψευδές και ανυπόστατο χαρακτηρίζει ο Π.Φ.Σ. το δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας το οποίο αναφέρεται στην ύπαρξη δήθεν μυστικής συμφωνίας του κλάδου για την διάθεση συμπληρωμάτων διατροφής και βιταμινών και από άλλα σημεία πώλησης πλην των φαρμακείων.


Πάγια θέση του Π.Φ.Σ. και των φαρμακοποιών, που βασίζεται σε διεθνή επιστημονικά δεδομένα, καθώς και στο εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο, είναι ότι τα προϊόντα αυτά πρέπει να διατίθενται από τους φαρμακοποιούς για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Είναι φάρμακα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία.

Η θέση αυτή δεν είναι αντικείμενο «διαπραγματεύσεων» ούτε «μυστικών συνομιλιών» ούτε «προτάσεων κάτω από το τραπέζι». Είναι απόλυτα διάφανη και κατηγορηματική, τόνιζαν κύκλοι του Π.Φ.Σ.


Οι επιδιώξεις της Τρόικας και των συμφερόντων που εποφθαλμιούν την ύλη του φαρμακείου είναι γνωστές. Όπως επίσης γνωστές είναι και οι τακτικές που χρησιμοποιούν για τη διαμόρφωση κλίματος και συγχρόνως για την άμβλυνση των αντανακλαστικών των φαρμακοποιών.


Αλλά "έχουσιν γνώσιν οι φύλακες"…»


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αυτό το κανάλι διάθεσης αναπτύσσεται με ρυθμό 71%
Αποκτώντας δυναμική παρουσία στα συμπληρώματα διατροφής






Σχετικά άρθρα

Νέος Δρόμος - Συμμαχία Φαρμακοποιών: Η υγεία δεν είναι logistics
Απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί κατΆ οίκον διανομής φαρμάκων
Care for Carers: Εστιάζει στην ψυχική ανθεκτικότητα των φαρμακοποιών
Νέα καινοτόμος βιωματική διοργάνωση από τον Φ.Σ. Κοζάνης
ΠΦΣ: Ετοιμάζει εκπαιδευτικό webinar για τη νέα κατηγορία ΦΥΚ στα φαρμακεία
Που περιλαμβάνει 48 φαρμακευτικά σκευάσματα και 5 δραστικές ουσίες
PEIFASYN Academy:  Νέο live webinar για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου
Πρακτική προσέγγιση στις ανάγκες στοματικής υγείας ανά ηλικιακή ομάδα