Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Τα φαρμακεία να εξυπηρετούν από τις θυρίδες

13/3/2020 4:28:04 μμ
Πρόταση προς το υπουργείο Υγείας με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η έξαρση του κορονοϊού χαρακτηρίστηκε «πανδημία» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) συνιστά επιπλέον μέτρα στους φαρμακοποιούς, μέχρι να δοθούν σαφείς οδηγίες από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς στους οποίους έχει ήδη σταλεί σχετική επιστολή και έχει γίνει τηλεφωνική επικοινωνία.

Τα µέτρα που προτείνει ο ΠΦΣ είναι:

• Τοποθέτηση plexiglas στο χώρο του πάγκου του φαρμακείου (όπως στα γκισέ των τραπεζών). • Χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης. • Συχνότατος αερισμός όλου του εσωτερικού χώρου. • Αποφυγή συνωστισμού εντός του χώρου του φαρμακείου με την είσοδο μόνο ενός ατόμου για κάθε ασθενή και είσοδος το πολύ 2-3 πολιτών ταυτόχρονα, διατηρώντας πάντα απόσταση δύο τουλάχιστον βημάτων μεταξύ τους. • Απολύμανση σε τακτά χρονικά διαστήματα των χώρων των φαρμακείων (πατώματα, πάγκοι, λοιποί χώροι). • Περιορισμός επισκέψεων των αντιπροσώπων των εταιρειών.

 

Επίσης ο ΠΦΣ έχει αποστείλει επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, με την οποία ζητά να δοθεί η δυνατότητα, σε όσα φαρμακεία το επιθυμούν, να εξυπηρετούν από θυρίδα ή μέσω των ρολών ασφαλείας. Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται με αίσθηση ευθύνης απέναντι σε όλους τους φαρμακοποιούς, στους υπαλλήλους των φαρμακείων και στις οικογένειές τους αλλά και απέναντι στους πολίτες και ειδικά αυτούς που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Καταλήγει δε ότι: «Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Τα φαρµακεία θα παραµείνουν ανοικτά σε όλη τη διάρκεια και στην κορύφωση της πανδηµίας, επιτελώντας το έργο τους απέναντι στην κοινωνία και στους πολίτες. Αυτό απαιτεί από όλους µας υπευθυνότητα και ψυχραιµία. Σας συνιστούµε να προχωρήσετε σε άµεση λήψη όλων ή µερικών µέτρων που σας κοινοποιούµε, αντιλαµβανόµενοι την ιδιαιτερότητα της κάθε περίπτωσης, έτσι ώστε να συµβάλλουµε και εµείς στο έργο της πολιτείας και να αντιµετωπίσουµε επιτυχώς την πανδηµία».


Στο ίδιο κλίμα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συνιστά, εκτός από τα παραπάνω, τη χρήση γυαλιών για να καλύπτονται τα μάτια, την οριοθέτηση στο πάτωμα με αυτοκόλλητα της απόστασης του ενός ανθρώπου από άλλον, τη χρήση της ποδιάς, κουμπωμένη και τη συχνή αλλαγή της και φυσικά τη χρήση αντισηπτικού από τον καθένα κατά την είσοδό του στο χώρο του φαρμακείου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης