Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Συνταγές ασφαλισμένων ΥΠΕΘΑ θα υποβάλλονται σύντομα στον ΕΟΠΥΥ

20/2/2023 4:38:49 μμ
Γίνεται πράξη ένα πάγιο αίτημα των φαρμακοποιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι συνταγές των ασφαλισμένων στα τρία σώματα του στρατού ΓΕΣ, ΓΕΑ και ΓΕΝ, καθώς και αυτές των μελών των οικογενειών τους θα υποβάλλονται σύντομα με τον ΕΟΠΥΥ, όπως ακριβώς γίνεται και με το ταμείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΦΣ.

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος, η υποβολή και η εκκαθάρισή τους από τον ΕΟΠΥΥ αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα του ΠΦΣ προς το ΥΠΕΘΑ. Η σημαντική αλλαγή περιλαμβάνεται στο νόμο Ν.5018 (ΦΕΚ 25/A/9.2.2023) που προσφάτως ψηφίστηκε στη Βουλή, ωστόσο δεν μπορεί να ισχύσει ακόμα. Όπως αναφέρει ο Σύλλογος απαιτείται πρώτα η έκδοση εφαρμοστικής ΚΥΑ από τα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Αμύνης και Υγείας.

Μόλις οι εν λόγω διαδικασίες ολοκληρωθούν θα επιλυθούν σοβαρότατα προβλήματα του κλάδου, σύμφωνα με τον ΠΦΣ, όπως ήταν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές που υφίστανται οι φαρμακευτικοί σύλλογοι που είχαν υπογράψει συλλογικές συμβάσεις με το ΥΠΕΘΑ.

«Με την ένταξη χιλιάδων ακόμη συνταγών ασφαλισμένων ΥΠΕΘΑ στην εκκαθάριση μέσω του ΕΟΠΥΥ, ολοκληρώνεται σχεδόν σε καθολικό βαθμό η εναρμόνιση των διαδικασιών και η έγκαιρη πληρωμή σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, που αποτελούσε εξαρχής για τον ΠΦΣ πρωταρχικό στόχο. Η αντικατάσταση ενός πολυδιασπασμένου συστήματος επιμέρους συμβάσεων ταμείων, διαφορετικού τρόπου υποβολής, προθεσμιών κατάθεσης, κανόνων ελέγχου και ιδιαιτεροτήτων εκκαθάρισης, με την εφαρμογή ενιαίων και ηλεκτρονικών διαδικασιών με έμφαση στην αξιοπιστία και στη διαφάνεια, είναι προς το συμφέρον των ασφαλισμένων και όλων των φαρμακοποιών της χώρας», καταλήγει ο ΠΦΣ στην ανακοίνωσή του.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν νοείται διανομή ΦΥΚ χωρίς αυτά, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας
Χιλιάδες οι ασθενείς στη χώρα, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης