Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Συνάντηση με τις φαρμακαποθήκες για το θέμα των ελλείψεων φαρμάκων

21/9/2020 5:06:13 μμ
Θα γίνει αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του f.daily
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ψηλά στην ατζέντα του έχει βάλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος το θέμα των ελλείψεων φαρμάκων στην ελληνική αγορά, ένα πρόβλημα που τείνει να πάρει μόνιμο χαρακτήρα τα τελευταία χρόνια.

Μετά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη 17/9 το προεδρείο του ΠΦΣ με τις φαρμακευτικές εταιρείες και την ηγεσία του ΣΦΕΕ αλλά και με τη συμμετοχή του προέδρου του ΕΟΦ, Δημητρίου Φιλίππου και της διευθύντριας Ελέγχου Παραγωγής και Κυκλοφορίας Προϊόντων, Παντελίας Γκούρα, οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα αυτή τη φορά με τις ηγεσίες των Συνεταιριστικών και των Ιδιωτικών Φαρμακαποθηκών.

'Αλλωστε αυτή είναι και η επιθυμία και του προέδρου του ΕΟΦ, όπως τη διατύπωσε στην πρώτη συνάντηση.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Απόστολος Βαλτάς, είναι αποφασισμένος να δώσει λύση στο θέμα των ελλείψεων, τόσο σε θεσμικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο με τη συνεχή ιχνηλάτηση των σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά από τη φαρμακοβιομηχανία μέσω των φαρμακαποθηκών και την τελική διάθεσή τους από το φαρμακείο στους ασθενείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του f.daily:
Στο σχεδιασμό του προέδρου του ΠΦΣ περιλαμβάνεται η τελική σύσκεψη να γίνει με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας έτσι ώστε όποια μέτρα αποφασισθούν να θωρακιστούν νομικά και να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο των ελλείψεων αποτελεσματικά στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι από τη χθεσινή συνάντηση διαφάνηκε ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες είναι πρόθυμες να συμβάλλουν στην προσπάθεια για τον έλεγχο των ποσοτήτων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, διότι όπως υποστήριξαν οι ποσότητες που διατίθενται είναι επαρκείς για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών. Ο ΠΦΣ θα αναλάβει να διασφαλίσει ότι η επάρκεια αυτή δεν θα χαθεί στους «διαδρόμους» των παράλληλων εξαγωγών, αλλά θα φθάνει στον πάγκο των φαρμακοποιών και στην εκτέλεση των συνταγών των ασθενών τους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο