Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

ΠΦΣ: Πρόσβαση των φαρμακοποιών στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμού

12/10/2022 6:30:08 μμ
Είναι σημαντική για την επιστήμη, την κοινωνία και το μέλλον του επαγγέλματος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΠΦΣ, στη φετινή του ανακοίνωση για την περίοδο του αντιγριπικού εμβολιασμού, αναφέρεται στην τεράστια αξία που έχει η πρόσβαση των φαρμακοποιών στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμού για τη συλλογή δεδομένων και για την πιστοποίηση του ρόλου των φαρμακείων στην προάσπιση της δημόσιας υγείας. 

Όπως αναφέρει είναι «μια κατάκτηση του κλάδου μας και εντάσσει δικαιωματικά τους φαρμακοποιούς στους πρωταγωνιστές της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας, αφού αποτυπώνεται η διενέργειά του εμβολιασμού σε πραγματικό χρόνο και όχι απλά η συνταγογράφησή του. Με τον τρόπο αυτό συμβάλουμε στη συλλογή δεδομένων, τα οποία αξιοποιούνται σε μελέτες στις ομάδες υψηλού κινδύνου, βοηθώντας την πολιτεία και τους θεσμούς της στην καλύτερη επιτήρηση της φετινής εποχικής επιδημίας γρίπης και στην εξαγωγή ακριβέστερων συμπερασμάτων για το σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς». 

Προσθέτει δε ότι με τη συμμετοχή του φαρμακοποιού σε ενέργειες και δράσεις της Πρωτοβάθμιας Υγείας εξυπηρετούνται οι στόχοι για πρόληψη, για επιτήρηση και για ενημέρωση του πληθυσμού σε πολλαπλά μάλιστα επίπεδα, «επιδεικνύοντας προσήλωση στην υπεύθυνη διενέργεια υπηρεσιών και καθιερώνοντας αυτό του το ρόλο».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Προκειμένου οι φαρμακοποιοί να επικεντρωθούν στις υπηρεσίες και στη συμβουλευτική






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους