Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

ΠΦΣ: Προχωρά σε μήνυση κατά του Συνδέσμου Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δ. Ελλάδος

19/6/2023 1:02:47 πμ
Για συκοφαντική δυσφήμιση του φαρμακευτικού κλάδου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νομικά θα κινηθεί το ΔΣ του ΠΦΣ κατά του Συνδέσμου Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος (Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Δ.ΕΛ) μετά τις συκοφαντικές και αντιεπιστημονικές δηλώσεις του εις βάρος των φαρμακοποιών. 

«Στη συγκεκριμένη αναφορά τους περί "εγκληματικής ενέργειας", θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι το strep test διακινείται νομίμως από τα φαρμακεία, καθώς έχει εγκριθεί η κυκλοφορία του από τον ΕΟΦ. Κατά αυτόν τον τρόπο παρέχεται η δυνατότητα στον θεράποντα ιατρό, που διενεργεί το test, της άμεσης και τεκμηριωμένης διάγνωσης προκειμένου να προχωρήσει στην κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για τον ασθενή, οποιαδήποτε ώρα και μέρα, ακόμα και όταν τα μικροβιολογικά εργαστήρια είναι κλειστά, ακόμα και στις παραμεθόριες περιοχές, οπού αυτά δεν υπάρχουν. Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης είναι αυτή που τελικά σώζει ζωές», επισημαίνει ο ΠΦΣ, προσθέτοντας ότι το strep test σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. διενεργείται από επιστήμονες υγείας, όπως είναι και οι φαρμακοποιοί.

«Επειδή όμως ο συγκεκριμένος σύνδεσμος εξακολουθεί να βάλλει με ευθείες αναφορές, τις οποίες έχει επαναλάβει και στο παρελθόν, προσβάλοντας το σύνολο των φαρμακοποιών της χώρας, δόθηκε εντολή στο νομικό σύμβουλο του ΠΦΣ, χωρίς να προηγηθούν άλλες εξωδικαστικές ενέργειες, να προβεί σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του φαρμακευτικού κλάδου».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)