Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Πολλά λανθασμένα IBAN φαρμακοποιών στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ

3/2/2025 8:49:10 μμ
Δεν ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την Παρασκευή 31/01 αργά το απόγευμα οι φαρμακοποιοί που συμμετείχαν στη δράση πρόληψης κατά του καρκίνου παχέος εντέρου θα πληρώνονταν από την ΗΔΙΚΑ για τη διάθεση των σχετικών τεστ και των σκευασμάτων για την κολονοσκόπηση. Ωστόσο η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε, διότι βρέθηκαν πολλά λανθασμένα IBAN, τα οποία είχαν δηλώσει οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί στην πλατφόρμα. 


Όπως αναφέρει η ενημέρωση της ΗΔΙΚΑ, την οποία κοινοποίησε ο ΠΦΣ: «Ενώ ανέβηκε από την ΗΔΙΚΑ το αρχείο αποζημιώσεων στη ΔΙΑΣ για να ολοκληρωθούν οι πληρωμές, δυστυχώς αρκετά IBAN που είχαν δηλωθεί ήταν λάθος. Αναγκαστήκαμε να κατεβάσουμε το αρχείο και θα πρέπει να τρέξουμε διασταύρωση των δηλωμένων IBAN με τα IBAN που έχουν δηλωθεί στην ΑΑΔΕ. Αυτό σημαίνει ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αποζημιώσεων αναμένεται». Ο ΠΦΣ θα ενημερώνει για κάθε εξέλιξη.

Επιχορήγηση των Φ.Σ. για τη διατήρηση δεδομένων στο i-cloud

Το Δ.Σ. του ΠΦΣ ανακοινώνει επίσης ότι θα επιχορηγήσει για το 2025 τους φαρμακευτικούς συλλόγους για: α) την ετήσια συνδρομή για τη διατήρηση των δεδομένων στο i-cloud και β) το ήμισυ της ετήσιας συνδρομής για την υποστήριξη του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος διαχείρισης Συλλόγων (ΟΠΣ) – ΔΙΛΟΦ. 


Στόχος του ΠΦΣ είναι να ενισχύσει την προσπάθεια εκσυγχρονισμού, αυτοματισμού και απλοποίησης της λειτουργίας των Φαρμακευτικών Συλλόγων μέσω της εφαρμογής και λειτουργίας του ΟΠΣ και θα συνεχίσει να στηρίζει όλους όσους κάνουν χρήση αυτού αλλά και των προγραμμάτων έκδοσης και προβολής εφημεριών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Να παρέχει ευκαιρίες σε περισσότερους από 300 εκατ. ανθρώπους τον χρόνο ώστε να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο της υγείας τους
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας






Σχετικά άρθρα

Οι φαρμακοποιοί συνεργάζονται με την Danone
Με σκοπό την ενίσχυση του ρόλου τους στην εξειδικευμένη διατροφή
Φ.Σ. Ηρακλείου & Περιφέρεια Κρήτης: Συνεργάζονται για την προαγωγή της υγείας
Το Δ.Σ. του Συλλόγου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη
Υπηρεσίες point-of-care testing ικανοποίησαν το 97% των αποδεκτών
Σύμφωνα με έρευνα σε ανεξάρτητο φαρμακείο των ΗΠΑ
Ξέμειναν τα φαρμακεία της Μ.Βρετανίας από εμβόλια μηνιγγίτιδας Β
Μετά από κρούσματα σε νέα παιδιά στο Κεντ