Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Παράταση της υποβολής του Πιστωτικού Τιμολογίου για τον επόμενο μήνα

11/1/2021 5:22:16 μμ
Για όσους φαρμακοποιούς αντιμετώπισαν προβλήματα εκτύπωσης της ετήσιας βεβαίωσης rebate
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΠΦΣ ενημερώνει όσους φαρμακοποιούς αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εκτύπωση της Ετήσιας Βεβαίωσης Παρακρατήσεων (rebate) ότι ζητήθηκε και δόθηκε η δυνατότητα υποβολής του Πιστωτικού Τιμολογίου τον επόμενο μήνα, πάντα με ημερομηνία έκδοσης 31/12/2020. 

Η συμπλήρωση του πεδίου «Πιστωτικά Παραστατικά» στη φόρμα του Συνοδευτικού Σημειώματος Υποβολής στην πύλη ΚΜΕΣ, θα γίνει επίσης τον επόμενο μήνα. Υπενθυμίζεται ότι αυτή η ετήσια βεβαίωση αναρτήθηκε στη διαδικτυακή πύλη της ΚΜΕΣ στις αρχές του έτους και αφορά τις συνολικές παρακρατήσεις του rebate (αρ.24 Ν.4052/12), των επιστροφών (αρ.26 Ν.4052/12) καθώς και των πιθανών περικοπών σε συνταγές για το έτος 2020. Στη βεβαίωση υπάρχει ανάλυση των ποσών της παρακράτησης ανά κατηγορία ΦΠΑ και κάθε φαρμακείο εκδίδει το Πιστωτικό Τιμολόγιο με ημερομηνία 31/12/2020, προκειμένου να μεταφερθούν τα ποσά στο μηχανογραφικό πρόγραμμα διαχείρισης του φαρμακείου.

Προς διευκόλυνση των φαρμακοποιών που δεν έχουν μηχανογραφικό πρόγραμμα (ή δεν το χρησιμοποιούν για την έκδοση τιμολογίων) στην πύλη της ΚΜΕΣ υπάρχει διαθέσιμη εφαρμογή που θα δίνει τη δυνατότητα έκδοσης Πιστωτικού Τιμολογίου σε προσυμπληρωμένη φόρμα. Σημειώνεται ότι το πιστωτικό Τιμολόγιο υποβάλλεται με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στο Φάκελο Υποβολής που αφορά την κατάθεση συνταγών μηνός Δεκεμβρίου 2020.

Επίσης, στο «Συνοδευτικό Σημείωμα Υποβολής» που εκδίδεται μέσα από την ΚΜΕΣ για το μήνα αυτό, πρέπει να συμπληρωθεί το πεδίο: «Πιστωτικά Παραστατικά». Όσοι φαρμακοποιοί όμως αντιμετώπισαν πρόβλημα στην εκτύπωση, θα τα υποβάλλουν τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του ΠΦΣ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με τη συμμετοχή του Προϊστάμενου Τμήματος Φαρμακοποιών ΕΟΠΥΥ, Παναγιώτη Πατεράκη
«Επωμιζόμαστε το βάρος μιας φοροδιαφυγής που δεν μας αφορά», επισημαίνουν τα μέλη του ΦΣΑ






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης