Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Οι πληρωμές δεν αποτελούν αντικείμενο συνδικαλιστικής εκμετάλλευσης

7/3/2025 3:31:53 πμ
Ο Σύλλογος δηλώνει ότι παρακολουθεί στενά τη διαδικασία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με αφορμή τη χθεσινή καταβολή των αιτούμενων για το 95% των συνταγών Ιανουαρίου, ο ΠΦΣ καλεί τους συνδικαλιστές του κλάδου να μη χρησιμοποιούν τυχόν προβλήματα με τις πληρωμές για «συνδικαλιστικές εντυπώσεις», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. 


Διευκρινίζοντας ότι οι πληρωμές, βάσει της συλλογικής σύμβασης, γίνονται στις 4 ή στις 5 κάθε μήνα, ο ΠΦΣ τονίζει πως παρακολουθεί τη σχετική διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος, εξασφαλίζοντας ότι γίνεται η οριστικοποίηση, η υπογραφή του εντάλματος και η αποστολή του στο διατραπεζικό σύστημα και ότι δεν υπάρχει κανένα συστημικό πρόβλημα για την κατάθεσης. Έτσι, εφόσον προκύψει κάποιο πρόβλημα, ο ΠΦΣ το εντοπίζει και το αντιμετωπίζει άμεσα, όπως αναφέρει, γιΆ αυτό και η ενημέρωση για τις πληρωμές γίνεται την ίδια ημέρα.


«Είναι επιβεβλημένο το τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα των πληρωμών των συναδέλφων μας να μείνει εκτός συνδικαλιστικών εντυπώσεων λόγω των επικείμενων εκλογών στους τοπικούς συλλόγους από τους σταθερά απόντες, οι οποίοι εμφανίζονται κάθε φορά λίγο πριν από τις εκλογές. Σε αυτό το πολύ ευαίσθητο θέμα η διοίκηση αυτή του κλάδου, που πέτυχε η πληρωμή να πραγματοποιείται 20 ημέρες από την αποστολή των συνταγών, δεν θα επιτρέψει με τίποτα να γίνει η πληρωμή αντικείμενο συνδικαλιστικής εκμετάλλευσης», καταλήγει ο Σύλλογος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ σχολιάζει τις πληρωμές του «Προλαμβάνω»
Ο ΠΦΣ ενημερώνει για τους λόγους της καθυστέρησης






Σχετικά άρθρα

Τα 6 αντιγριπικά εμβόλια της φετινής περιόδου
Σύμφωνα με την εγκύκλιο για τον αντιγριπικό εμβολιασμό
Γερμανία: Νέες υπηρεσίες στα φαρμακεία από το 2027
Διευρύνονται οι εμβολιασμοί και τo point-of-care testing
ΦΣΛ: Τα ΜΗΣΥΦΑ και τα συμπληρώματα στους φακέλους υγείας ασθενών
Ως το επόμενο βήμα για την ασφάλεια των πολιτών
Το προϊόν που δεν φεύγει σας κοστίζει κάθε μέρα
Γράφει ο Γιάννης Δατσέρης, founder και managing director της prais.ai