Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Οι φαρμακοποιοί πλέον αμείβονται με 10 & 3 ευρώ

5/4/2022 2:38:36 πμ
Για τα ραντεβού πρώτης και αναμνηστικής δόσης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η πύλη της ΚΜΕΣ άνοιξε για την υποβολή των συνταγών μηνός Μαρτίου με καθυστέρηση μίας ημέρας, το Σάββατο 2/4, προκειμένου να συμπεριληφθεί και η υποβολή τιμολογίων των ραντεβού εμβολιασμού για την περίοδο από 31/07/21 έως και την 27η/03/2022. 

Ο ΠΦΣ σημειώνει ότι ισχύει πλέον νέος τρόπος υπολογισμού των ραντεβού που βασίστηκε στα στοιχεία του emvolio.gr για τους διενεργηθέντες εμβολιασμούς πρώτης και αναμνηστικής δόσης. Οι φαρμακοποιοί, μετά και τη δημοσίευση των σχετικών ΚΥΑ, εκδίδουν πλέον τιμολόγια για την αποζημίωση των 10€ και 3€ για την πρώτη και την αναμνηστική δόση αντίστοιχα, ενώ η ΚΜΕΣ προχωρά σε επαναϋπολογισμό βάσει του αριθμού των «διενεργηθέντων εμβολιασμών» που αφορούν αποκλειστικά την πρώτη και την αναμνηστική δόση, αφαιρώντας βέβαια τα ποσά τα οποία έχουν ήδη εκκαθαριστεί. 

Με τη νέα εκκαθάριση και το συμψηφισμό του ΕΟΠΥΥ, τα ποσά που θα καταβληθούν ανά φαρμακείο είναι μεγαλύτερα έως και πολλαπλάσια αυτών που έχουν λάβει ήδη, τονίζει ο ΠΦΣ, σημειώνοντας ότι η αποζημίωση για τα ραντεβού θα γίνεται με βάση την ημερομηνία εμβολιασμού του φυσικού προσώπου και όχι της ημερομηνίας προγραμματισμού του ραντεβού.
Συνεπώς, από 31/7/21 η αμοιβή ανά διενεργούμενη πρώτη δόση είναι 10 ευρώ και από 14/9/21 η αμοιβή ανά διενεργούμενη αναμνηστική δόση είναι 3 ευρώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μέσω της συνεργασίας της Base.com και της Liki24






Σχετικά άρθρα

Νέος Δρόμος - Συμμαχία Φαρμακοποιών: Η υγεία δεν είναι logistics
Απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί κατΆ οίκον διανομής φαρμάκων
Care for Carers: Εστιάζει στην ψυχική ανθεκτικότητα των φαρμακοποιών
Νέα καινοτόμος βιωματική διοργάνωση από τον Φ.Σ. Κοζάνης
ΠΦΣ: Ετοιμάζει εκπαιδευτικό webinar για τη νέα κατηγορία ΦΥΚ στα φαρμακεία
Που περιλαμβάνει 48 φαρμακευτικά σκευάσματα και 5 δραστικές ουσίες
PEIFASYN Academy:  Νέο live webinar για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου
Πρακτική προσέγγιση στις ανάγκες στοματικής υγείας ανά ηλικιακή ομάδα