Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Ο Μ. Βορίδης οφείλει μια συγνώμη σε όλους τους φαρμακοποιούς

31/8/2021 2:59:27 μμ
Αγανάκτηση και προβληματισμό προκάλεσαν οι δηλώσεις του
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αγανάκτηση έχουν προκαλέσει στον κλάδο των φαρμακοποιών οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο οποίος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ έκανε λόγο για «φαρμακοτρίφτες».

Ειδικότερα, ο υπουργός σε συζήτηση για την ασφάλεια των φαρμάκων, αναφέρθηκε στις τρεις φάσεις των δοκιμών που περνά ένα φάρμακο μέχρι την κυκλοφορία του και είπε: «Πείτε μου έναν οργανισμό τον οποίο θέλετε να εμπιστευτείτε, ο οποίος λέτε ότι είναι ένας αξιόπιστος οργανισμός αξιολόγησης φαρμάκων, αρκεί να μην είναι ο φαρμακοτρίφτης της γειτονιάς…».

Ο ΠΦΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει τις δηλώσεις αυτές «απαράδεκτες», «προσβλητικές» αλλά και «αψυχολόγητες» που απαξιώνουν τον κλάδο σε μια δύσκολη περίοδο για τη δημόσια υγεία. Τονίζοντας ότι οι φαρμακοποιοί αποτελούν θεσμικό συνομιλητή της Πολιτείας ειδικά τώρα στη μάχη κατά της πανδημίας, σημειώνει ότι σε μια κρίσιμη περίοδο για τη Δημόσια Υγεία, «πρέπει να αθροίζουμε δυνάμεις» και ότι τέτοιες δηλώσεις προκαλούν αγανάκτηση και προβληματισμό.

«Ο κ. Βορίδης οφείλει μια "συγνώμη" σε όλους τους φαρμακοποιούς οι οποίοι ανεπηρέαστοι από οποιαδήποτε λεκτικά ολισθήματα, από όπου και αν προέρχονται, συνεχίζουν το έργο τους, προτάσσοντας την ενότητα της κοινωνίας για την καταπολέμηση της πανδημίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος.

Παράλληλα, θα αποστείλει επιστολές διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και στους συναρμόδιους Υπουργούς στο πλαίσιο της θεσμικής συνεργασίας σε όλες τις δράσεις κατά της COVID-19.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι σημαίνει αυτό για τους φαρμακοποιούς






Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024