Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Νέες εφαρμογές για τους φαρμακοποιούς εντάχθηκαν στην πύλη ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ

15/9/2022 2:33:58 πμ
Αφορούν την καλύτερη παρακολούθηση της πορείας των υποβολών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Από την επίσκεψη μελών Δ.Σ. του ΠΦΣ στην ΚΜΕΣ, όπου υλοποιείται η εκκαθάριση των ηλεκτρονικών συνταγών και γίνεται σαφής η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται με τις νέες αυτοματοποιημένες διεργασίες 
Ο ΠΦΣ ενημερώνει ότι η πύλη ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ έχει εμπλουτιστεί με καινούριες εφαρμογές που αφορούν τη διαχείριση των υποβολών συνταγών. Ειδικότερα, έχει προστεθεί η επιλογή «Πρόοδος Επεξεργασίας Υποβολών», μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας των υποβολών, επιτρέποντας στον φαρμακοποιό να έχει πλήρη εικόνα της εκκαθάρισης, αλλά και να αποθηκεύει την πληροφορία σε αρχείο excel.

Ο ΠΦΣ επισημαίνει πως η ενημέρωση των φαρμακοποιών κατά το φαρμακευτικό και το διοικητικό έλεγχο των υποβολών γίνεται μέσω του site eopyykmes.gr και ειδικά από την επιλογή προσωπικών μηνυμάτων, μπορούν οι φαρμακοποιοί να βρουν τις θεραπεύσιμες ελλείψεις των συνταγών αλλά και τις πιθανές περικοπές. Επιπλέον, οι φαρμακοποιοί μπορούν να επισυνάπτουν ηλεκτρονικά δικαιολογητικά και υπεύθυνες δηλώσεις όταν απαιτούνται (π.χ. σε περιπτώση απουσίας ή μη αποδεκτής σφραγίδας).. Ειδικά για τις υπεύθυνες δηλώσεις, συνιστάται να συμπληρώνονται μέσω του gov.gr, ώστε οι φαρμακοποιοί να λαμβάνουν ηλεκτρονικά το αρχείο, έτοιμο για αποθήκευση και αποστολή.

Τα προβλήματα στις υποβολές που εντοπίζονται κατά το διοικητικό έλεγχο

Ο ΠΦΣ ενημερώνει και για την πορεία του διοικητικού ελέγχου του δείγματος 5% των συνταγών φαρμάκων Ιουνίου και καταγράφει τα προβλήματα που έχουν προς το παρόν εντοπιστεί: απουσία υπογραφής ή σφραγίδας ιατρού ή μη αποδεκτή σφραγίδα ιατρού, απουσία σφραγίδων ή υπογραφών φαρμακείου, απουσία υπογραφών ασφαλισμένου, απουσία του φύλλου έκδοσης της συνταγής. Σημειώνεται ότι οι φαρμακοποιοί θα λαμβάνουν ειδοποίηση με email στην περίπτωση προβλημάτων όπως τα παραπάνω και ότι όλες οι ελλείψεις στην περίπτωση του διοικητικού ελέγχου είναι θεραπεύσιμες, άρα δεν θα υπάρξει ένσταση ή περικοπή.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ενημερώνει για τους επίσημους τρόπους υποβολής
Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής συμμετοχών για τους «Άριστους» της φαρμακευτικής αγοράς






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο