Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Να χορηγούνται τα αντιρετροϊκά από το σύνολο των φαρμακείων της χώρας

7/12/2021 10:18:29 μμ
Αίτημα προς τον υπουργό Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η συνταγογράφηση των αντιρετροϊκών φαρμάκων εντάσσεται πλέον πλήρως στο καθεστώς της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με τον ΠΦΣ να καλεί τώρα τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να επιτρέψει σε όλα τα φαρμακεία της χώρας να εκτελούν τις αντίστοιχες συνταγές.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα οριστούν με απόφαση του υπουργού Υγείας οι λεπτομέρειες εφαρμογής του παραπάνω μέτρου, όπως είναι ο καθορισμός των ιατρών που έχουν το δικαίωμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αυτών των φαρμάκων και εξετάσεων, ο καθορισμός των φαρμακοποιών που εκτελούν τις συνταγές και ο τρόπος διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων των ασθενών.

«Θεωρούμε δεδομένο ότι στην ως άνω απόφασή σας θα προβλέπεται ότι το σύνολο των φαρμακείων της ελληνικής επικράτειας θα έχουν το δικαίωμα εκτέλεσης των συνταγών των αντιρετροϊκών φαρμάκων, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έχει θεσπισθεί μία ανεπίτρεπτη διάκριση εις βάρος των φαρμακοποιών που θα στερούνται το σχετικό δικαίωμα, η οποία αντίκειται στη φαρμακευτική νομοθεσία και φυσικά δεν μπορεί να γίνει δεκτή από τους φαρμακοποιούς και τον ΠΦΣ», επισημαίνει ο Σύλλογος στην επιστολή του.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο