Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Nα απλοποιηθεί η διαδικασία εξόφλησης των οφειλών του 2019 στον ΕΦΚΑ

13/9/2021 4:07:36 μμ
Σε συνάντηση που είχε με τον ΕΦΚΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά από συνάντηση που είχε ο ΠΦΣ με τον ΕΦΚΑ σχετικά με τα προβλήματα στην έκδοση Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας (ΑΑΕ), ο Σύλλογος ενημερώνει για τα εξής:

  • Οι ασφαλιστικές εισφορές καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη μέρα κάθε επόμενου μήνα. Οι καταβολές λαμβάνονται υπόψη από το σύστημα για την έκδοση ΑΑΕ 2-3 εργάσιμες ημέρες μετά. Στην περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής, η ΑΑΕ εκδίδεται κανονικά (2-3 ημέρες μετά), αλλά δημιουργείται προσαύξηση η οποία εμφανίζεται σε εισφορά επόμενων μηνών.
  • Όσον αφορά τις δόσεις εκκαθάρισης του 2019, ο ΠΦΣ συνιστά να μη γίνονται οι καταβολές τις δύο τελευταίες ημέρες του μήνα, γιατί το σύστημα ενημερώνεται μέσω της ΗΔΙΚΑ μετά από 3-5 ημέρες, οπότε και μπορεί να εκδοθεί η ΑΑΕ.
  • Στην περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των δόσεων, για την έκδοση ΑΑΕ απαιτείται η προσέλευση του ασφαλισμένου στην αρμόδια υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ. Επιπλέον, μετά το πρώτο 10μερο του επόμενου μήνα, εφόσον οι δόσεις δεν πληρωθούν, καθίστανται ληξιπρόθεσμες και βεβαιώνονται στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Ο ΠΦΣ ζήτησε να απλοποιηθεί η διαδικασία οφειλής των εισφορών του 2019 και η ΗΔΙΚΑ να αυτοματοποιήσει τη ροή των εκπροθέσμων πληρωμών για αποφυγή επισκέψεων στον ΕΦΚΑ, ενώ πρότεινε η οφειλή να πηγαίνει από την πρώτη ημέρα στο ΚΕΑΟ, οπότε και να ρυθμίζεται ηλεκτρονικά.

Στη συνάντηση δόθηκε και η δέσμευση για τη βελτίωση της λειτουργίας των υποκαταστημάτων του ΕΦΚΑ για καλύτερη εξυπηρέτηση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΚΕΑΟ






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης