Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Με πρόστιμα απειλούνται τα φαρμακεία

23/9/2025 4:46:33 μμ
Αν δεν εγγραφούν στο Γ.Ε.ΜΗ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΠΦΣ υπενθυμίζει ότι τα ιδιωτικά φαρμακεία, σε όλες τις νομικές τους μορφές, υποχρεούνται να εγγραφούν στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) ανεξαρτήτως έτους έναρξης λειτουργίας τους. Καλεί λοιπόν τους φαρμακοποιούς να ελέγξουν τα στοιχεία τους στο Μητρώο Γ.Ε.ΜΗ., σε συνεργασία με τους λογιστές τους, τακτοποιώντας τυχόν οφειλές, διαφορετικά απειλούνται με πρόστιμα.

 

Σημειώνεται ότι στο ΦΕΚ B’ 3542 που δημοσιεύτηκε φέτος τον Ιούλιο, καθορίστηκαν τα κριτήρια επιβολής και το ύψος των διοικητικών κυρώσεων για τους μη συνεπείς υπόχρεους εγγραφής. Στους λόγους επιβολής προστίμου περιλαμβάνεται: «η παράλειψη ή η εκπρόθεσμη ή η μη σύνοψη ή μη ορθή υποβολή αίτησης καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ., η μη ορθή τήρηση των κανόνων κατά την ηλεκτρονική σύσταση εταιρείας μέσω της Υπηρεσίας Μιας Στάσης (Υ.Μ.Σ.), η μη τήρηση των κανόνων αυτόματης δέσμευσης επωνυμίας και διακριτικού τίτλου, καθώς και η μη αναγραφή στοιχείων στα έγγραφα της εταιρείας».

 

Διευκρινίζεται ότι η εγγραφή των φαρμακείων στο Γ.Ε.ΜΗ. δεν σχετίζεται με την εγγραφή στα Εμπορικά Επιμελητήρια που δεν αφορά τα φαρμακεία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ενημέρωση από τον ΠΦΣ
Ανοιχτά τα Μητρώα Εγγραφών έως τις 25/11






Σχετικά άρθρα

230 εκατ. άνθρωποι συμβουλεύονται το ChatGPT για την υγεία τους
Ο ρόλος του φαρμακοποιού στην ορθή πληροφόρηση καθίσταται πιο σημαντικός από ποτέ
Νέα Πύλη ΚΜΕΣ από 1η Μαΐου
Οδηγίες για τις αλλαγές και τα χρονοδιαγράμματα από τον ΠΦΣ
Η Αυτοφροντίδα στα προγράμματα σπουδών Φαρμακευτικής
Ένας από τους στόχους του Μνημονίου συνεργασίας ΠΦΣ και ΕΦΕΧ
Απαιτούνται βελτιώσεις στην υπηρεσία του καρκίνου του παχέος εντέρου
Σύμφωνα με την πρώτη μελέτη που καταγράφει απόψεις των φαρμακοποιών