Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Κατηγορεί για αστοχίες και διασπαστική στάση τον Κώστα Λουράντο

21/4/2021 12:59:38 μμ
Τι απαντά ο πρόεδρος του ΦΣΑ στο f.daily
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με προσωπική επιστολή που έχει αποδέκτη τον πρόεδρο του ΦΣΑ Κ. Λουράντο η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου τον κατηγορεί για μια σειρά από θεσμικά ζητήματα αλλά και για τη στάση που τηρεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η οποία είναι «διασπαστική» για τον κλάδο, όπως καταγγέλλεται.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΠΦΣ Α. Βαλτάς σημείωνει: «Μόνο θλίψη αλλά και προβληματισμό, προκαλούν πια οι συνεχόμενες προσβλητικού χαρακτήρα «παρεμβάσεις» σας στα κοινωνικά δίκτυα, τον μόνο χώρο άλλωστε όπου επιδεικνύετε αξιοζήλευτη δραστηριότητα και επαναστατικότητα. Αυτή την φορά δεν διστάσατε να καταφερθείτε εναντίον του ΠΦΣ και της προσπάθειάς του να μην λειτουργήσουν τα φαρμακεία τις Κυριακές, ως προβλέπει η φαρμακευτική νομοθεσία, απαξιώνοντας μάλιστα τη σχετική γνωμοδότηση του Νομικού μας Συμβούλου με χαρακτηρισμούς που δεν σας τιμούν. Δεν θέλετε προφανώς να παραδεχθείτε ότι χάρη στη συντονισμένη προσπάθειά μας δεν άνοιξε κανένα φαρμακείο τις Κυριακές αυτές εκτός Αττικής. Στην δε Αττική, μόνο χάρη στις πρωτοβουλίες μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου σας και τομεαρχών του ΦΣΑ, το φαινόμενο περιορίστηκε σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Η σιωπή σας στην προσπάθεια ολίγων να αλώσουν την αργία της Κυριακής ήταν πράγματι εκκωφαντική. Ο ΠΦΣ δια του Νομικού Συμβούλου του, εγγράφως από την πρώτη στιγμή εξέφρασε πέραν πάσης αμφιβολίας τη νομική θέση του. Η θέση του Φ.Σ. Αττικής επί του νομικού ζητήματος ακόμη αγνοείται. Όπως επίσης αγνοείται και η νομική θέση του Φ.Σ. Αττικής επί του ζητήματος των διαφημίσεων από τα φαρμακεία, καίτοι σας έχει ζητηθεί από τον Π.Φ.Σ. να την αποστείλατε από την 7.12.2020». Ο ΠΦΣ αναφέρει στην επιστολή του ότι ο Κ. Λουράντος επί πολλά χρόνια κατόρθωσε να είναι και με τον «χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα» όμως αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και ότι «οφείλει να λαμβάνει θέση ως πρόεδρος του μεγαλύτερου Φαρμακευτικού Συλλόγου επί των μειζόνων ζητημάτων, ακόμη και όταν δεν εξυπηρετεί τούτο μικροπολιτικά (διαφημίσεις, διευρυμένα φαρμακεία, φαρμακεία σε Super Market και βενζινάδικα, στα οποία δόθηκε η άδεια λειτουργίας χωρίς να παρευρεθείτε- ως έχετε υποχρέωση από τον Νόμο)» .

 

Η πρώτη απάντηση του Κ. Λουράντου

«Δεν μπορεί ο πρόεδρος του ΠΦΣ να παρεμβαίνει σε πρωτοβάθμιους συλλόγους και θα πρέ[1]πει οι παρεμβάσεις του να είναι αυτές που προκύπτουν από το καταστατικό του ΠΦΣ. Εκτός, αν πέραν από αυτές περιλαμβάνονται και όσες προορίζονται για τη στήριξη του κυβερνητι[1]κού έργου», ήταν η πρώτη αντίδραση του προέδρου του ΦΣΑ μιλώντας στο f.daily.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης
Δεν νοείται διανομή ΦΥΚ χωρίς αυτά, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης