Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Κατατέθηκε νομοσχέδιο που αφορά τα φαρμακεία

30/9/2021 4:07:41 μμ
Με διατάξεις για την επανέκδοση συνταγών και την παράταση της ισχύος τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Κατατέθηκε και αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, στο οποίο περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν τα φαρμακεία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση του ΠΦΣ, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διάταξη για τη διαδικασία επανέκδοσης συνταγών για χρόνια νοσήματα στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

 Αυτή η δυνατότητα δίνεται μετά από αίτημα του ασθενούς προς τον ιατρό, χωρίς την υποχρέωση εκτύπωσης της συνταγής και της επισύναψης τυχόν συνοδευτικών εγγράφων, έως τις 31/12/2021. Επίσης προβλέπεται η συνέχιση της αγωγής έως το τέλος του χρόνου για τα φάρμακα που εγκρίνονται μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Προέγκρισης, κατόπιν καταχώρησης του σχετικού αιτήματος από τον ιατρό στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Δυνάμει του νέου νόμου, εφόσον ψηφιστεί, παρατείνεται έως τις 31/12/2021 η ισχύς των μηνιαίων ή επαναλαμβανόμενων συνταγών, οι οποίες θα μπορούν να επανεκδίδονται μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα του e-ΔΑΠΥ, μετά από αίτημα του ασθενούς προς τον ιατρό. Δεν θα απαιτείται εκτύπωση της γνωμάτευσης σε έντυπη μορφή ή θεώρησή της από ελεγκτή ιατρό έως τις 31/12/2021. Οι γνωματεύσεις εκτελούνται μέχρι την ημερομηνία λήξης, όπως αυτή ορίζεται επί της εκδοθείσας ηλεκτρονικής γνωμάτευσης.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο