Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

ΠΦΣ: Καλεί τους φαρμακοποιούς να πληρώνουν εγκαίρως την εφορία

22/7/2022 12:12:06 πμ
Kαι τις ασφαλιστικές εισφορές τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΠΦΣ ενημερώνει σχετικά με την τρέχουσα πληρωμή του Ιουνίου από τον ΕΟΠΥΥ ότι η ΚΜΕΣ αδυνατεί να ελέγξει και να οριστικοποιήσει ταυτόχρονα τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Επομένως η οριστικοποίηση του Ιουνίου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε τέτοια χρονική στιγμή που να είναι δυνατή η άντληση των φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων για τα φαρμακεία. 

Έτσι, η πληρωμή του Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί περί τις 9-10 Αυγούστου, ενώ η πληρωμή του Μαΐου αναμένεται κανονικά στο τέλος του Ιουλίου. 

Από τις συνταγές του Ιουλίου και μετά η άντληση των ενημεροτήτων θα γίνεται πάντα στα τέλη κάθε επόμενου μήνα, για να παρακάμπτονται τα προβλήματα στις αρχές κάθε μηνός και να επισπεύδεται η πληρωμή.

Ο ΠΦΣ πάντως συνιστά στους φαρμακοποιούς να πληρώνουν εγκαίρως τις ασφαλιστικές τους εισφορές αλλά και την πρώτη δόση της εφορίας (σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης πήρε παράταση έως τις 31/08) καθώς και όποιες άλλες εκκρεμότητες υπάρχουν, ώστε να εμφανίζονται εγκαίρως φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνέντευξη του Δρ Σταύρου Λαλά στην Άννα Μαρία Παπίρη
Για την προαγωγή της επιστημονικής έρευνας και της καινοτομίας






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Ζητά συνάντηση με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν πάρει μεγάλη έκταση, όπως τονίζει
Peifasyn Academy: Νέο live webinar για τις διαταραχές της εντερικής λειτουργίας
Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων
Χωρίς τα φαρμακεία θα χάνονταν ζωές
Σύμφωνα με τον D. Hoey, CEO του Αμερικανικού Συλλόγου Κοινοτικών Φαρμακοποιών
Αλυσίδα φαρμακείων στις ΗΠΑ οδηγείται σε πτώχευση για 2η φορά
Αμφίβολο το μέλλον των 1200 καταστημάτων της