Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ- ΙΔΕΕΑΦ: Ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο για το Σακχαρώδη Διαβήτη

28/5/2020 3:50:50 μμ
Για τα μέλη των Φ.Σ. 'Αρτας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με τη διαδικτυακή συμμετοχή 50 φαρμακοποιών από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους 'Αρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας ολοκληρώθηκε, με πολύ μεγάλη επιτυχία, το πρώτο από τα διαδικτυακά σεμινάρια με θέμα «Η φαρμακευτική φροντίδα του Σακχαρώδους Διαβήτη», που πραγματοποιεί ο ΠΦΣ και το ΙΔΕΕΑΦ, σε συνεργασία με τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους και εκπαιδευτή τον Διαμαντή Κλημεντίδη, φαρμακοποιό, MSc in Clinical Pharmacy.


Ο κύκλος αυτός των σεμιναρίων εντάσσεται στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2020 του ΠΦΣ και του ΙΔΕΕΑΦ και έχει προσαρμοστεί πλήρως στις νέες συνθήκες που έχουν επιβληθεί από την πανδημία. Για τον λόγο αυτό υλοποιούνται μέσω του διαδικτύου σε ζωντανή μετάδοση (LIVE) με δυνατότητα ενεργής συμμετοχής των φαρμακοποιών, διατυπώνοντας τις ερωτήσεις τους είτε γραπτά, είτε προφορικά (σε πραγματικό χρόνο). Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Απόστολος Βαλτάς, ο πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ, Σεραφείμ Ζήκας, ο πρόεδρος του Φ.Σ. 'Αρτας, Ιωάννης Διαμάντης, και ο πρόεδρος του Φ.Σ. Πρέβεζας, Ιωάννης Κοντός.


Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Α. Βαλτάς, «Τα σεμινάρια για τη φαρμακευτική φροντίδα του Σακχαρώδους Διαβήτη έχουν ως στόχο να αποκτήσουν οι φαρμακοποιοί όλες εκείνες τις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται ώστε να αποτελέσουν στιβαρό σύμμαχο του ασθενούς με διαβήτη και πολύτιμο κρίκο της θεραπευτικής ομάδας που θα αναλάβει τη φροντίδα του». Για την πιστοποίηση της παρακολούθησης και τη λήψη της μοριοδότησης (2 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης από το ΙΔΕΕΑΦ), ο φαρμακοποιός συμπληρώνει το ερωτηματολόγιο που εμφανίζεται στην οθόνη του, στη λήξη του σεμιναρίου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η επέκταση των προϊόντων και των υπηρεσιών είναι προς όφελος των ασθενών, αναφέρει η εταιρεία
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου