Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

ΠΦΣ: «Η απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών έχει αποτέλεσμα»

1/12/2023 3:14:11 πμ
Απάντηση στις πρόσφατες διαμαρτυρίες των φαρμακαποθηκαρίων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εμφανή θετικά αποτελέσματα έχει το μέτρο της απαγόρευσης των παράλληλων εξαγωγών, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΠΦΣ που απαντάει στις πρόσφατες διαμαρτυρίες των φαρμακαποθηκαρίων προς τον ΕΟΦ κάνοντας λόγο για «απαξίωση των μέτρων που λαμβάνει η πολιτεία για την επίλυση του προβλήματος των ελλείψεων φαρμάκων».


Ο ΠΦΣ ωστόσο επισημαίνει ότι το πρόβλημα των ελλείψεων δεν έχει επιλυθεί, αλλά παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση.

«Πολίτες και φαρμακοποιοί βρίσκουν φάρμακα τα οποία πριν ήταν εξαφανισμένα από την ελληνική αγορά, καθόσον οι εταιρείες πλέον διαθέτουν τα φάρμακα τους χωρίς το φόβο ότι θα βρεθούν σε ξένες αγορές, όπως γινόταν μέσω των παράλληλων εξαγωγών, αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως η ψηφιακή εφαρμογή για τις ελλείψεις φαρμάκων που θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή σε λίγες ημέρες, θα αποτυπώσει την εικόνα της διακίνησης φαρμάκου προσφέροντας χρήσιμα στοιχεία στον ΕΟΦ και την Πολιτεία.


«Οποιαδήποτε προσπάθεια ορισμένων να παρουσιάσουν το άσπρο – μαύρο, για να επανεκκινήσουν την αλόγιστη επιχειρηματική τους δραστηριότητα σε βάρος της Υγείας των πολιτών σπιλώνοντας φορείς, θεσμούς και πρόσωπα, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους. Μοναδικό μέλημα των Ελλήνων φαρμακοποιών είναι οι πολίτες αυτής της χώρας να μπορούν επιτέλους να βρίσκουν όλα τα φάρμακα τους όταν τα χρειάζονται. Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και η Υγεία δεν συμβαδίζει με το αλόγιστο επιχειρείν», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εάν εισάγουν λιγότερες συσκευασίες φαρμάκων από αυτές που χρειάζεται η χώρα
Την καθημερινή αγωνία των φαρμακοποιών αναλύει η Β. Λαζαροπούλου


Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Λάρισας: Προκήρυξε στάση εργασίας στις 28/02
Για τον ένα χρόνο μετά το εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης & ΙΔΕΕΑΦ: Τα σεμινάρια για το εργαστήριο φαρμακείου ξανά τον Απρίλιο
Δηλώστε συμμετοχή σε μία από τις δύο νέες διαθέσιμες ημερομηνίες
Επενδύονται εκατομμύρια ευρώ στα δίκτυα φαρμακείων
Ισπανική start-up τραβάει τη διεθνή προσοχή