Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

ΠΦΣ: Φάρμακα μετατρέπονται σε ΜΥΣΥΦΑ εν μια νυκτί

4/6/2014 2:36:24 μμ
Οι επικίνδυνες επιλογές της κυβέρνησης επιβαρύνουν τους ασθενείς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Προ των ευθυνών τους θέτει ο Πανελλήνιος φαρμακευτικός Σύλλογος , τόσο το υπουργείο υγείας όσο και τον ΕΟΦ, σχετικά με την παρατηρούμενη πίεση που ασκείται στις αρμόδιες επιτροπές για την μεταφορά σκευασμάτων από την θετική λίστα στα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου:


"Η τακτική αυτή των εταιρειών που πιέζουν προς κάθε κατεύθυνση , θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση του ασφαλισμένου, που εφόσον δεν θα καλύπτεται το σκεύασμα από την κοινωνική ασφάλιση, θα καταβάλλει ολόκληρη την αξία του.


Από επιστημονικής πλευράς οποιαδήποτε τέτοια κίνηση ενέχει κινδύνους για την Δημόσια Υγεία δεδομένου ότι πολλά από τα σκευάσματα αυτά περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες, οι οποίες θα πρέπει να χορηγούνται κατόπιν συνταγογράφησης.


Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος από την πρώτη στιγμή είχε τονίσει τους κινδύνους από την απελευθέρωση της πώλησης των ΜΥΣΥΦΑ.

«Οι θιασώτες του ελεύθερου ανταγωνισμού θα πρέπει να κατανοήσουν ότι το φάρμακο δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες τους», επισημαίνουν οι φαρμακοποιοί".

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αν ψηφιστεί, οι φαρμακευτικές εταιρείες αναμένεται να κινηθούν νομικά






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Η υποβολή τιμολογίων για το πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» στις 16-26 κάθε μήνα
Τα δικαιώματα των φαρμακοποιών για τον Μάιο αναρτήθηκαν
ΦΣΘ: Τα ΦΥΚ στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Μ. Μπεκίρη
Είναι ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Μακεδονία