Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Ετοιμάζει καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για τα αντιβιοτικά

8/9/2020 2:12:43 μμ
Και δίνει διευκρινίσεις για το νέο τρόπο χορήγησής τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το ΔΣ του ΠΦΣ στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε να προβεί σε ενέργειες ενημέρωσης του κοινού για το νέο τρόπο χρήσης των αντιβιοτικών που γίνεται πλέον με ηλεκτρονική συνταγή.

Η ενημέρωση θα περιλαμβάνει συνέντευξη Τύπου, αφίσες σε φαρμακεία, νοσοκομεία, κέντρα συνταγογράφησης, ιατρεία, καθώς και φυλλάδιο το οποίο θα διανέμεται από τα φαρμακεία.

Με τη δράση του αυτή, ο ΠΦΣ ευελπιστεί προφανώς να έχει τα ίδια θετικά αποτελέσματα που είχε η περυσινή καμπάνια ενημέρωσης για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, που συνέβαλε –μεταξύ άλλων– στην εντυπωσιακή αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, φτάνοντας τα 3 εκατομμύρια εμβολιασμένους πολίτες κατά της γρίπης στη χώρα μας. Επιπλέον ο Σύλλογος δίνει στους φαρμακοποιούς ορισμένες διευκρινίσεις αναφορικά με τον νέο νόμο για τη χορήγηση των αντιβιοτικών:
  1. Η αιτιολογημένη συνταγή νεότερων κινολονών και κεφαλοσπορινών τρίτης γενιάς είναι η ίδια η ηλεκτρονική συνταγή, με την οποία ο ιατρός συνταγογραφεί το σκεύασμα, στην οποία θα αναγράφεται και η σχετική ένδειξη, όταν ετοιμαστεί από την ΗΔΙΚΑ (δηλαδή η ίδια η ηλεκτρονική συνταγή αποτελεί και το λεγόμενο «κινολονόχαρτο»).
  2. Οι ιατροί είναι υποχρεωμένοι να αιτιολογούν στα σχόλια της συνταγής το λόγο που συνταγογραφούν τις κινολόνες και τις κεφαλοσπορίνες. Οι φαρμακοποιοί δεν θα έχουν καμία ευθύνη για αυτό.
Ο ΠΦΣ ενημερώνει επίσης ότι ζήτησε από τα μηχανογραφικά προγράμματα των φαρμακείων να δημιουργήσουν εφαρμογή, που θα επιτρέπει ανά πάσα στιγμή την ανάκτηση αρχείου με τις συνταγές αντιβιοτικών. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο του 14ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο