Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Όμιλος ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε: Ξεκίνησε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα
Τα φαρμακεία του Συνεταιρισμού στηρίζουν τη σωστή ενημέρωση των ασθενών και της πρόληψης παθήσεων μέσα από το φαρμακείο


ΠΦΣ-ΕΣΗΕΑ ετοιμάζουν μεγάλη καμπάνια για τον αντιγριπικο εμβολιασμό

10/10/2019 3:17:27 μμ
Θα συμμετέχουν φαρμακοποιοί και δημοσιογράφοι
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια σημαντική και μεγάλη για τα ελληνικά δεδομένα καμπάνια προγραμματίζει για πρώτη φορά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), προκειμένου να πείσει τον πληθυσμό να προχωρήσει στον αντιγριπικό εμβολιασμό για εφέτος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Αντιπρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών, Θανάσης Παπαθανάσης, μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο:

«Ήδη έχουν παραληφθεί τα αντιγριπικά εμβόλια για εφέτος ενώ κάθε χρόνο οι φαρμακοποιοί πραγματοποιούν περίπου 2,2 εκατ. δωρεάν εμβολιασμούς στη χώρα μας. 'Αμεσα θα έχουμε και μια σημαντική καμπάνια υπέρ του αντιγριπικού εμβολιασμού, προκειμένου όλες οι ευαίσθητες ομάδες και όλοι όσοι έχουν ανάγκη πραγματικά του εμβολίου να κάνουν το εμβόλιο, ώστε να μη θρηνούμε πάλι θύματα για κάτι το οποίο μπορούμε να προλάβουμε.
Η καμπάνια πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΑ και θα έχουμε και τηλεοπτικά σποτ, θα συμμετέχουν έγκριτοι δημοσιογράφοι αλλά και άνθρωποι του χώρου της τέχνης και του αθλητισμού, προκειμένου να παρακινήσουμε με αυτόν τον τρόπο όλους τους ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη του αντιγριπικού εμβολίου».

Ο Θ. Παπαθανάσης τόνισε πως οι φαρμακοποιοί εμβολιάζουν τους ανθρώπους στα φαρμακεία χωρίς κάποιο κόστος, άρα λοιπόν όλοι έχουν τη δυνατότητα με τη συμβουλή του γιατρού και τη συμβουλή και τη γνώση και του φαρμακοποιού να εμβολιαστούν άμεσα και εύκολα προκειμένου να μην έχουμε κόστος σε ζωές.

Όσον αφορά την ανάκληση γνωστών φαρμάκων ρανιτιδίνης από τα φαρμακεία τόνισε πως το θέμα ξεκίνησε από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκου καθώς βρέθηκε κάποια πρόσμιξη σε κάποια φάρμακα που έχουν τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη, η ΝDMA όπως λέγεται και η οποία περιέχεται σε φάρμακα όπως το Zantac και όλα τα γενόσημά του. «Οι εταιρείες με δική τους πρωτοβουλία ύστερα και από εντολή του ΕΟΦ, οικειοθελώς έχουν αποσύρει όλα αυτά τα φάρμακα και ζήτησαν από τα φαρμακεία να επιστραφούν στις εταιρείες προκειμένου να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δεν πρέπει να πανικοβάλλεται ο κόσμος, γίνεται για προληπτικούς σκοπούς, αφού η ουσία σε πολύ μικρές ποσότητες δεν φαίνεται ότι δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Επειδή όμως υπήρξαν κάποια πειράματα σε ζώα στο εξωτερικό όπου αυτή η ουσία, η NDMA όπως σας είπα, ενέχεται σε κάποιες καρκινογενέσεις, για προληπτικούς και μόνο λόγους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε εντολή για τα φάρμακα αυτά να ξεκινήσει μια σειρά μελετών, ώστε να επανακυκλοφορήσουν με ασφάλεια στην Ευρώπη και την Ελλάδα». 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εκστρατεία ενημέρωσης θα κλιμακωθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα
Ανακοίνωση της ομογενή υπουργού Υγείας Τζένης Μικάκου


Σχετικά άρθρα

Όμιλος ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε: Ξεκίνησε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα
Τα φαρμακεία του Συνεταιρισμού στηρίζουν τη σωστή ενημέρωση των ασθενών και της πρόληψης παθήσεων μέσα από το φαρμακείο
ΠΦΣ-ΕΣΗΕΑ: Μαζί στη μάχη υπέρ του αντιγριπικού εμβολιασμού
Η εκστρατεία ενημέρωσης θα κλιμακωθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα
ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο σε συνεργασία με την εταιρεία ΣΑΡΑΝΤΗΣ
Με θέμα: "Ανοσοποιητικό σύστημα - Πρόληψη & Αντιμετώπιση"