Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Επιστολή προς τον 'Α. Γεωργιάδη για τα αντισηπτικά προϊόντα

25/4/2020 4:09:08 μμ
Με στόχο να αποφεύγονται τα άδικα πρόστιμα στους φαρμακοποιούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει πως οι υπηρεσίες που διενεργούν ελέγχους στα φαρμακεία θα πρέπει να γνωρίζουν ποια είναι τα βιοκτόνα και ποια ανήκουν στην κατηγορία των καλλυντικών με δευτερεύουσα ήπια αντισηπτική δράση.


Σημειώνεται πως σύμφωνα με την ΚΥΑ (ΦΕΚ Β' 1481/17.4.2020, 'Αρ.1,Παρ.1) που εκδόθηκε στις 17.4.2020 τα φαρμακεία είναι υποχρεωμένα να δηλώνουν τα αποθέματα απολυμαντικών διαλυμάτων που έχουν άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ ως βιοκτόνα τύπου 1 για την ανθρώπινη υγιεινή, είτε σε μορφή υγρών είτε σε γέλης, είτε ως εμποτισμένα μαντηλάκια και που εμπίπτουν στον κανονισμό της Ε.Ε. 528/2012. Εκτός των ως άνω προϊόντων, για τα οποία υπάρχει η υποχρέωση απογραφής, στα φαρμακεία διατίθενται για την εξυγίανση, τον αρωματισμό ή τον καλλωπισμό του δέρματος καλλυντικά προϊόντα, υπό τη μορφή πηκτώματος (γέλης), διαλύματος ή εμποτισμένων μαντηλιών που διαθέτουν ως δευτερεύοντα ισχυρισμό την ήπια αντισηπτική δράση και για τα οποία σαφώς ορίζεται ότι δεν υπάρχει η υποχρέωση απογραφής σύμφωνα με την ΚΥΑ (ΦΕΚ Β' 1481/17.4.2020, 'Αρ.1,Παρ.3,Υπ.δ).


Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρεται στην επιστολή, εκτός από την διάκριση που πρέπει να γνωρίζουν οι υπηρεσίες που διενεργούν τους ελέγχους θα πρέπει και να ξέρουν ότι για τα καλλυντικά δεν υπάρχει υποχρέωση να δηλώνονται, για να μην υπάρχουν προβλήματα κατασχέσεων προϊόντων και επιβολής άδικων προστίμων προς τους φαρμακοποιούς, όπως ορίζει η ΚΥΑ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη