Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

ΠΦΣ: Επικροτεί τα μέτρα για τις ελλείψεις φαρμάκων από το υπουργείο Υγείας

23/11/2022 7:05:48 μμ
Επισημαίνει ότι με δικές του ενέργειες αναδείχθηκε το πρόβλημα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ικανοποιημένος δηλώνει ο ΠΦΣ από τις αποφάσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με τις ελλείψεις φαρμάκων. Συγκεκριμένα επισημαίνει τη σημασία του μεγάλου αριθμού φαρμάκων που εντάχθηκαν στη λίστα απαγορεύσεων των παράλληλων εξαγωγών, τονίζοντας ότι το υπουργείο και ο ΕΟΦ έλαβε υπόψη τις αναφορές ελλείψεων που είχε αποστείλει ο Σύλλογος στον Οργανισμό και περιλάμβαναν ένα κατάλογο 200 περίπου ελλειπτικών φαρμάκων. 

Επιπλέον χαιρετίζει την απόφαση και ως προς τα χρονικά πλαίσια της απαγόρευσης των εξαγωγών, αφού δεν προσδιορίζεται η χρονική διάρκειά της, γεγονός που, σύμφωνα με τον ΠΦΣ, θα αποτρέψει «την αποθεματοποίηση των εν λόγω φαρμακευτικών σκευασμάτων με σκοπό την εξαγωγή τους». Ο ΠΦΣ επικροτεί επίσης τους ελέγχους της τροφοδοσίας της εφοδιαστικής αλυσίδας ως προς την τήρηση των αποθεμάτων, τονίζοντας ότι το ζήτημα αυτό το είχε επισημάνει ο ίδιος εγκαίρως. Προτείνει δε οι έλεγχοι να αυστηροποιηθούν και να επεκταθούν «σε όλους όσους μετέχουν στη διακίνηση του φαρμάκου».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν πάρει μεγάλη έκταση, όπως τονίζει
Αμφίβολο το μέλλον των 1200 καταστημάτων της






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Ζητά συνάντηση με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν πάρει μεγάλη έκταση, όπως τονίζει
Peifasyn Academy: Νέο live webinar για τις διαταραχές της εντερικής λειτουργίας
Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων
Χωρίς τα φαρμακεία θα χάνονταν ζωές
Σύμφωνα με τον D. Hoey, CEO του Αμερικανικού Συλλόγου Κοινοτικών Φαρμακοποιών
Αλυσίδα φαρμακείων στις ΗΠΑ οδηγείται σε πτώχευση για 2η φορά
Αμφίβολο το μέλλον των 1200 καταστημάτων της