Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

ΠΦΣ: Επικροτεί τα μέτρα για τις ελλείψεις φαρμάκων από το υπουργείο Υγείας

23/11/2022 7:05:48 μμ
Επισημαίνει ότι με δικές του ενέργειες αναδείχθηκε το πρόβλημα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ικανοποιημένος δηλώνει ο ΠΦΣ από τις αποφάσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με τις ελλείψεις φαρμάκων. Συγκεκριμένα επισημαίνει τη σημασία του μεγάλου αριθμού φαρμάκων που εντάχθηκαν στη λίστα απαγορεύσεων των παράλληλων εξαγωγών, τονίζοντας ότι το υπουργείο και ο ΕΟΦ έλαβε υπόψη τις αναφορές ελλείψεων που είχε αποστείλει ο Σύλλογος στον Οργανισμό και περιλάμβαναν ένα κατάλογο 200 περίπου ελλειπτικών φαρμάκων. 

Επιπλέον χαιρετίζει την απόφαση και ως προς τα χρονικά πλαίσια της απαγόρευσης των εξαγωγών, αφού δεν προσδιορίζεται η χρονική διάρκειά της, γεγονός που, σύμφωνα με τον ΠΦΣ, θα αποτρέψει «την αποθεματοποίηση των εν λόγω φαρμακευτικών σκευασμάτων με σκοπό την εξαγωγή τους». Ο ΠΦΣ επικροτεί επίσης τους ελέγχους της τροφοδοσίας της εφοδιαστικής αλυσίδας ως προς την τήρηση των αποθεμάτων, τονίζοντας ότι το ζήτημα αυτό το είχε επισημάνει ο ίδιος εγκαίρως. Προτείνει δε οι έλεγχοι να αυστηροποιηθούν και να επεκταθούν «σε όλους όσους μετέχουν στη διακίνηση του φαρμάκου».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μια κρίσιμη παράμετρο ανέδειξε έρευνα του CPE






Σχετικά άρθρα

Επιδότηση 100% σε φαρμακεία για την προμήθεια λογισμικού & παρόχου B2G
«Είναι ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε», σύμφωνα με τον Μ. Κατσαράκη
Αλλάζει το περιεχόμενο των σπουδών Φαρμακευτικής
Βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας που θα πρέπει να ισχύσει από την άνοιξη του 2026
Φ.Σ. Αττικής: Η κατάργηση του 0,8% δεν αφορά όλες τις περιπτώσεις;
Ο Σύλλογος ζητά επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας