Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Εκτός κάθε πραγματικότητας οι δηλώσεις του Θ. Σκυλακάκη για τις ελλείψεις φαρμάκων

5/10/2023 1:08:50 πμ
"Αιδώς Αργείοι" ανταπαντούν οι φαρμακαποθηκάριοι
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η συνέχιση της απαγόρευσης των εξαγωγών και η επέκταση της λίστας αρχίζει και αποδίδει αποτελέσματα, καθώς φάρμακα, τα οποία ήταν εξαφανισμένα επί μήνες εμφανίζονται εκ νέου σταδιακά στο φαρμακείο, προς όφελος των ασθενών που αγωνιούν για την εξασφάλιση της θεραπευτικής τους αγωγής, ανταπαντά η διοίκηση του ΠΦΣ στα όσα καταγγέλθηκαν χθες από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων. «Αντιθέτως, τα λίγα φάρμακα, για τα οποία άρθηκε η απαγόρευση των εξαγωγών πριν από δύο μόλις μήνες, σήμερα είναι ήδη εξαφανισμένα», προσθέτει.


«Η λάσπη, οι συκοφαντίες και η παραπληροφόρηση για τον Πρόεδρο και τον Ειδικό Γραμματέα του ΠΦΣ δεν πτοούν τον αγώνα που δίνουμε, γιατί πάνω από οποιαδήποτε επιχειρηματικό συμφέρον είναι η εξασφάλιση της θεραπευτικής αγωγής του πολίτη και η διασφάλιση της Δημοσίας Υγείας. Ζητάμε το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ να επικεντρωθούν σε εξονυχιστικό έλεγχο των φαρμακαποθηκών εκείνων που αποθεματοποιούν ποσότητες χιλιάδων σκευασμάτων -ειδικά μετά την τελευταία απαγόρευση- με την προσδοκία ότι αυτή θα αρθεί το προσεχές διάστημα», συμπληρώνουν οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών τονίζοντας ότι «ματαιοπονεί ο κ. Σκυλακάκης στην προσπάθειά του από υπόλογος να καταστεί τιμητής».


Οι φαρμακαποθηκάριοι απάντησαν στο προεδρείο του ΠΦΣ, τονίζοντας: «Για πολλοστή φορά ο ΠΦΣ επιδίδεται σε ψεύδη και προσωπικές επιθέσεις. Α) Όποιος θεωρεί ότι συκοφαντείται προσφεύγει στη δικαιοσύνη, όπως έκανε ο Πρόεδρος μας Θ. Σκυλακάκης κατά του Απ. Βαλτά. Β) Θα απαντήσουν οι κ.κ. Βαλτάς και Ευγενίδης αν οι συνεταιριστικές αποθήκες στων οποίων τη διοίκηση συμμετέχουν ενεργά πραγματοποιούν ή όχι πωλήσεις φαρμάκων για εξαγωγή; Όχι τίποτε άλλο, αλλά θέλουμε όντως να φανεί ποιος εξυπηρετεί τα οικονομικά του συμφέροντα σε βάρος του Έλληνα ασθενή. Υ.Γ.: Φυσικά προτείνουν εξονυχιστικούς ελέγχους... πάντα στους άλλους και ποτέ στους άσπιλους και αμόλυντους εαυτούς τους!».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»






Σχετικά άρθρα

Τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας;
Η f-anazitisi σας βοηθά να το αντιμετωπίσετε!
ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου
Τον Ιούνιο ξεκινά το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου με τη συμμετοχή των φαρμακείων
Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»