Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Εκατοντάδες φαρμακοποιοί παρακολουθήσαν τα πρώτα σεμινάρια του ΙΔΕΕΑΦ για το 2023

15/3/2023 10:04:28 μμ
Πραγματοποιήθηκαν στην Ξάνθη και στη Βέροια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με μεγάλη επιτυχία και υψηλή συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα σεμινάρια του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος που έχει ετοιμάζει ο ΠΦΣ και το ΙΔΕΕΑΦ για το 2023.

Στις 12 Μαρτίου τα μέλη των Φ.Σ. Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης & Ροδόπης ήταν τα πρώτα που παρακολούθησαν το νέο κύκλο σεμιναρίων για τη χρηματοοικονομική διαχείριση φαρμακείου, ο οποίος θα επεκταθεί σταδιακά σε όλη την Ελλάδα. Ήδη ανακοινώθηκε ότι το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου στη Λαμία για τους Συλλόγους Φθιώτιδας, Θήβας, Λιβαδειάς, Φωκίδας και Εύβοιας.

Στην έναρξη του νέου κύκλου απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΠΦΣ Απ. Βαλτάς, ο οποίος τόνισε ότι η δράση των φαρμακείων στη διάρκεια της πανδημίας εδραίωσε το ρόλο τους στο χώρο της ΠΦΥ, ανέδειξε τα πολλαπλά οφέλη από τη συμμετοχή τους σε προγράμματα για τη Δημόσια Υγεία αλλά και την αναγκαιότητα θωράκισης της λειτουργίας τους με εφόδια τις γνώσεις σχετικές με την ορθή οικονομική διαχείριση των φαρμακείων.

Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε στη Βέροια το σεμινάριο για την ορθή χρήση των συσκευών εισπνεόμενων φαρμάκων -με χορηγό τη φαρμακευτική εταιρεία ELPEN-, το οποίο παρακολούθησαν τα μέλη των Φ.Σ. Γρεβενών, Ημαθίας, Καστοριάς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας & Φλώρινας. Χαιρετίζοντας τις εργασίες του, ο Πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ Σεραφείμ Ζήκας τόνισε ότι ο φαρμακοποιός αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ του ιατρού και του ασθενούς στη διαχείριση της ασθένειας και στην προσήλωσή του στην ορθή λήψη της φαρμακευτικής αγωγής.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δηλώσεις Απ. Βαλτά και Κ. Λουράντο με αφορμή την ανακοίνωση της ΔηΕΦ
Μετά από επικοινωνία του Απ. Βαλτά με τον Αλ. Βαρβέρη


Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο